Drama zbog najave 300 otkaza prijedorskim rudarima, koje je menadžment “Arselor Mitala” Prijedor u petak, takoreći pet do dvanaest, odložio na neodređeno vrijeme, nije izazvala buru među sindikalcima.

Naprotiv, ovakav rasplet je u sindikalnim krugovima bio očekivan, o čemu svjedoči i činjenica da je Saša Kukolj, predsjednik Sindikalne organizacije “Arselor Mitala” Prijedor, usred sve te gužve otišao na godišnji odmor u Hrvatsku.

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara RS Obrad Belenzada rekao je za Srpskainfo da je odluka poslovodstva “Arselor Mitala” očekivana, i da su sindikalci za sada zadovoljni, ali da će krajnji ishod zavisti i od poslodavca i od Vlade RS. Na pitanje da li očekuje da će “Arselor Mital” Prijedor preuzeti rudnik u Ljubiji, Belenzada je rekao da sindikalci neće dozvoliti da ih bilo ko uvuče u tu priču, jer se oni bore samo za radnike.

– Nama je stalo da se u Ljubiji kopa ruda, da bi rudari imali posla, a kojoj će kompaniji taj posao biti dodijeljen, to nije naša briga. Što se nas tiče, rudu može da kopa i država lično, samo nek se radi – poručio je Belenzada.

EuroBlic-srpskainfo.com