Danijel Špancer iz Aero-kluba “Međimurje” pobjednik je ovogodišnjeg “Blanik kupa”, takmičenja pilota jedrilica u preciznom slijetanju koji je danas održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Špancer je sveukupni pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji sa 380 bodova, dok su pobjednici u konkurenciji Republike Srpske Damir Dračić iz AK “Prijedor” sa 740 bodova, a u konkurenciji BiH član AK “Bihać” Ibrahim Topić sa 580 bodova.

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji na otvorenom prvenstvu su članovi ekipe “Hrvatska 1” sa 1360 bodova, na prvenstvu Republike Srpske članovi AK “Prijedor 2” sa 2260 bodova, a na prvenstvu BiH ekipa AK “Bihać 1” sa 1790 bodova.

Ispred organizatora Aero-kluba “Prijedor” LJubiša Aramanda je rekao da je u ovom takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu “Urije” učestvovalo četdesetak pilota, članova 13 ekipa iz šest zemalja, bivših jugoslovenskih republika.

“Sve je proteklo u najboljem redu, a bezbjednost takmičara bila je maksimalna”, dodao je Aramanda.

Riječ je o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici “blanik L-13”, koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja bio je da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Organizator 14. “Blanik kupa” bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta , Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i grad Prijedor.

www.prijedorgrad.org