Direktorica Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović službeno vozilo ove zdravstvene ustanove svakodnevno koristi za privatne potrebe.

Tvrde ovo izvori Srpskainfo i dodaju da se Popovićeva službenom „škodom oktavijom“ svaki dan nakon posla vozi u Omarsku, gdje živi.

Dodaju da potom vozilo parkira u privatnom dvorištu, koristi ga za privatne vožnje i sa njim naredni dan ponovo putuje na posao. Tvrde da je ovaj auto njoj na raspolaganju i u dane vikenda. O tome svjedoče i fotografije koje su u posjedu našeg portala, a na kojima se vidi da je službena „škoda“ parkirana iza zatvorene ograde u dvorištu Popovićeve u Omarskoj.

– Vozač Doma zdravlja je bio takođe iz Omarske i svaki dan je Popovićevu vozio na posao i nazad sa posla službenom „škodom“. Međutim, često je i nakon radnog vremena morao Popovićevu da vozi. Tako se dešavalo da je službenim autom vozi na frizuru u Banjaluku – pričaju naši sagovornici.

Dodaju da taj radnik iz Omarske nije mogao da izdrži tempo vozača jer je radio i nakon radnog vremena te je dao otkaz.

– Sada se Popovićeva sama vozi. Svaki dan putuje službenim vozilom na posao i kući, a to mogu da posvjedoče svi mještani Omarske – tvrde naši sagovornici.

Navode da je Popovićeva službeno vozilo koristila i za dalja privatna putovanja.

– Putovala je na more u Budvu tom „škodom“ i vidjeli su je tamo radnici Doma zdravlja. Ovaj službeni automobil je viđen i na aerodromu u Zagrebu odakle je dovozio članove njene porodice – kažu naši izvori.

S druge strane, Popovićeva poručuje da navodi o tome da je putovala službenim vozilom na more i da je ono korišteno za prevoz članova njene porodice nisu tačni. Saopštila je i da nije tačno da službeno vozilo parkira u privatno dvorište i da njime putuje na posao.

U svom odgovoru za Srpskainfo navela je da je način korištenja službenih vozila definisan Pravilnikom te da ih radnici koriste za radne aktivnosti.
Navela je da se službena vozila nakon završenih službenih putovanja parkiraju u krugu Doma zdravlja.

S obzirom na ove informacije, slika službenog vozila u dvorištu Popovićeve djeluje zbunjujuće. Zbunjuje i tvrdnja Popovićeve da ne može saopštiti koliko kilometara godišnje pređe službeni automobil koji ona koristi.

– S obzirom da nijedno vozilo nije dodijeljeno isključivo na korištenje direktoru Ustanove, nismo u mogućnosti dati precizan odgovor. Sva pređena kilometraža u vozilima se uredno evidentira kroz putne naloge i druge pripadajuće evidencije voznog parka Ustanove – navela je Popovićeva.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić kaže da ne zna da li Popovićeva koristi službeni automobil za privatne potrebe.

– Mislim da je to riješeno njihovim pravilnicima i ne bi trebalo da koriste privatno službena vozila. Većina direktora zdravstvenih ustanova privatnim automobilima dolazi na posao, a šofer dolazi po njih kada kreću na službeni put -kaže Granulić.

Dodaje da je Popovićeva jedan od rijetkih direktora zdravstvene ustanove koja je ostvarila pozitivan rezultat i renovirala brojne ambulante.

Popovićeva zahtijeva radnu disciplinu
Slavica Popović imenovana je za direktora prijedorskog Doma zdravlja prije devet godina. Dešavalo se da je zbog povrede radne obaveze ljekare kažnjavala umanjenjem novčanih naknada.

Tako je jednom od doktora medicine tri plate umanjila za 20 odsto. Međutim, Osnovni sud u Prijedoru poništio je njeno rješenje i naložio Popovićevoj da vrati novčanu naknadu ljekaru te plati parnične troškove od 975 KM.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

Sjećanja: Prijedorčanin Dragutin Čelica (91) nikak... Dragutin Čelica (91) iz Prijedora i u desetoj deceniji života sa nevjericom priča o pokolju ustaša u njegovim rodnim Novoselcima kod Kozarske Dubice, ...
Prijedor: U lovišta Lovačkog udruženja “Mrakovica”... Lovačko udruženje “Mrakovica” nabavilo je 750 jedinki fazana koje su podijeljene u svih 11 sekcija ovog društva i koje će u narednom periodu biti pušt...
Članovi Planinarskog društva “Klekovača̶... U organizaciji Planinarskog saveza Republike Srpske u periodu od 03. do 11.08.2019. godine realizovana akcija “Šar-Planina 2019”. Na ovoj akciji učešć...
Kako je “najveći lažov” u BiH Ljubiša ... "Najveći lažov", humorista i zvijezda Youtubea iz Prijedora Ljubiša Kobas na svom profilu na Facebooku objavio je fotografiju sa svojom sestrom. L...
Iako malo, dvorište Milijane Miodragović nagrađeno... Prijedorčanka Milijana Miodragović, zajedno sa svojom porodicom, uživa u uređivanju dvorišta njenog domaćinstva u naselju Gomjenica. Trud se isplat...
Prijedor: Kozarački “Vitezovi” pomažu liječenje ma... Mnogobrojnim udruženjima, preduzećima i pojedincima koji su se uključili u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za liječenje trogodišnje Milice Jeli...
Kako baciti tri miliona KM Pijaca u prijedorskom naselju Pećani, koja ovih dana proslavlja svoj treći rođendan, najbolji je primjer nepromišljenog ulaganja prouzrokovanog nedost...
Prijedor – Vlasnici treba da spriječe pse da... Zbog brojnih primjedbi odbornika na prijedlog Odluke o držanju i zaštiti domaćih životinja i kućnih ljubimaca na području grada Prijedora ona po drugi...