JU OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor

Oblast: Obrazovanje
Rad na: Određeno vrijeme
Regija: Prijedor
Otvoreno do: 22.08.2019.
Broj izvršilaca: 5

OPIS RADNOG MJESTA
JU Osnovna škola “Desanka Maksimović”
Grad Prijedor

Na osnovu člana 113. stav 1. i člana 139. stav 3. tačka 15. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju (”Službeni glasnik Republike Srpske” broj 44/17, 31/18), direktor škole r a s p i s u j e :

K O N K U R S
za upražnjena radna mjesta

1. voditelj produženog boravka, do 30.06.2020.- 2 izvršioca, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu. Prijaviti se mogu nastavnici razredne nastave i diplomirani pedagozi.
2. nastavnik njemačkog jezika- za 8 časova, do 31.08.2020.god.-1 izvršilac, sa iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u vaspitno obrazovnom procesu
3. nastavnik tehničkog obrazovanja– za 13 časova, do 31.08.2020. godine -1 izvršilac, pripravnik;
4. nastavnik fizike- 20 časova, do 31.08.2020.god.- 1 izvršilac, pripravnik;

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104, Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, (”Službeni glasnik Republike Srpske” broj 44/17, 31/18) i člana 2. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača (”Službeni glasnik Republike Srpske” broj 77/09, 86/10, 25/14 i 76/15) i Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa (Službeni glasnik Republike Srpske broj 37/19).
Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.
Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 115. stav (5). Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i odredbama Pravilnika o proceduri prijema i kriterijumima za prijema u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi (Službeni glasnik Republike Srpske broj: 74/18, 45/19).

Uz potpisanu prijavu na konkurs, potrebno je da kandidat ispunjava ošte uslove i to:
-da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovina, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
– da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,
-da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat , a prije zasnivanja radnog odnosa,
– da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje za izabranog kandidata,škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).
-da nije pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, što dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištravanja djece
(uvjerenje za izabranog kandidata,škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).
– da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored dokaza o ispunjavanju opštih uslova, potrebno je dostaviti dokaze o ispunjavanju posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata i to:
1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.
2) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnom procesu za kandidate pod tačkom 1. i 2.
4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.
5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,
7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (za kandidate pod tačkom 1 i 2.

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti:
1. uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
2. uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
3. uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, neće biti uzete u razmatranje.
Za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, testiranje i intervju će se obaviti dana 26.08.2019. god. u 9,00 časova.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima, osim na lični zahtjev.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu škole: JU Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Prijedor, Branislava Nušića 7., sa naznakom „za konkurs“.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija