Svečanim prijemom za nagrađene u Prijedoru je završena ovogodišnja akcija pod nazivom “Uredi svoj vrt” koju je po sedamnaesti put organizovala Gradska uprava Prijedor.

Na ovogodišnji konkurs u pet kategorija i to za najljepše uređeno dvorište, balkon, školsko dvorište te najljepše uređen prostor oko stambenih zgrada prijavilo se 25 kandidata.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, uručujući diplome i novčane nagrade, zahvalio svim učesnicima akcije što su svojim trudom doprinijeli da prijedorska dvorišta i balkoni izgledaju lijepo i uredno.

“Grad Prijedor dugi niz godina podržava ovu akciju, a njeni rezultati su vidljivi jer je uređenih dvorišta i balkona, pa i školskih dvorišta sve više što i jeste cilj ove akcije. Ovi ljudi koji su danas nagrađeni su se potrudili da njihova životna sredina izgleda lijepo i uredno i tako su doprinijeli ljepšem izgledu grada u cjelosti” rekao je Đaković.

Predsjednik komisije Milenko Radivojac je potvrdio da su među nagrađenima bili i oni koji su do sada bili nagrađivani, ali da raduje da ima i novoprijavljenih subjekata koji su željeli da javno pokažu kako su tokom proljeća uredili svoj vrt.

Priznanja za najljepše uređeno dvorište u ovogodišnjoj akciji “Uredi svoj vrt” dobila je Milena Gavranović iz Srednje Lamovite, dok je drugo i treće mjesto pripalo Milijani Miodragović iz Gomjenice i Melki Hadžić iz mjesne zajednice Prijedor 2.

“Ovo mi je treća po redu nagrada i draga mi je jer podstiče da još više radim na uređenju svog vrta, a to radim već 20 godia i za mene je cvijećenešto što poboljšava život”, rekla je Gavranovićeva.

Ona je dodala da u svom vrtu ima od zimzelenih do cvjetnih i ukrasnih biljaka, mandarina i narandži.

“Gdje god odem i šta novom vidim, a meni se sviđa, to je u mom dvorištu”, kazala je Gavranovićeva.

Mirjani Stupar iz Aerodromskog naselja pripalo je prvo mjesto u kategoriji najljepše uređen balkon, dok su drugo i treće mjesto osvojile Nikolina Vuković iz Čirkin Polja i Davorka Bjelajac iz Tukova.

Nagrada za najljepše školsko dvorište pripalo su Osnovnoj školi “Branko Radičević” iz Petrova/Ćele, dok je drugoplasirana bila Osnovna škola “Kozarac”.

Nagrađenima u sve tri kategorije pripale su diplome i novčane nagrade od po 300, 200 i 100 KM.

I ove godine akcija je provedena i u kategoriji najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada, te je najuređenijoj zajednici etažnih vlasnika u ulici Drage Lukića 50 u LJubiji pripala nagrada od 300 KM.

Prigodne nagrade ove godine pripale su i vlasniku najuređenijeg prostora ispred poslovnog objekta – Ugostiteljska radnja “Boškov mlin” dok je dobitnik specijalne nagrade Mirko Banović iz Brezičana.

www.prijedorgrad.org