Bend “Eho radar” iz Prijedora pobjednik je 5. gitarijade “Na putu za jug”, koja je održana u protorijama studija “Pavarotti” u Mostaru.

Osim sastava iz Prijedora, nagradama su se okitili i mladi muzičari iz Banjaluke, Milena Vranjković, koja je proglašena za najbolju pjevačicu, i Miloš Vujić, koji je odnio titulu najboljeg basiste. Za najboljeg gitaristu festivala proglašen je Alen Riđić, dok je najbolji bubnjar Muris Mureškić.

“Dočekani smo domaćinski i imali smo sve uslove, binsku opremu i divan prostor za svirku. Našim nastupom nismo bili u potpunosti zadovoljni. Vjerujemo da možemo mnogo bolje, stoga smo bili još više iznenađeni osvojenim prvim mjestom”, rekao je Nikola Grab, gitarista iz benda “Eho radar”.

Ovaj muzičar dodaje da, iako na muziku ne gledaju kao na takmičenje, ova pobjeda im ipak mnogo znači.

“Svaka potvrda da neko cijeni vaš rad je značajna. Nagrada će nam sigurno dati vjetar u leđa jer će nam omogućiti snimanje novog materijala kojeg imamo i više nego dovoljno”, naglasio je Grab.

Pjevačica Milena Vranjković iz sastava “Neki plavi mjesec”, koja je proglašena za najbolju pjevačicu ovog takmičenja, ističe da je veoma zadovoljna nastupom njenog benda, te da joj je velika čast što je ovaj sastav iz Banjaluke odabran da se predstavi publici u Mostaru.

“Jako smo zadovoljni našim nastupom na 5. mostarskoj gitarijadi ‘Na putu za jug’ i velika nam je čast što smo bili dio nje među svega šest odabranih bendova. S obzirom na to da je ovo jedan od nekoliko festivala ovog tipa koji su preostali za takmičenje autorskih bendova, nadamo se da će zaživjeti još više i da će se otvoriti mjesto za neke nove festivale i gitarijade”, istakla je Vranjkovićeva.

Pjevačica dodaje da nije očekivala da će biti proglašena za najbolju pjevačicu festivala.

“Iskreno, sama nagrada za najboljeg vokalistu je bila poprilično neočekivana, baš sam bila iznenađena, vjerujem i Miloš, i ovo je podsticaj da radimo još više, da usmjerimo svu energiju u muziku i novi autorski rad”, naglasila je Vranjkovićeva.

Njeno mišljenje dijeli kolega iz benda, basista Miloš Vujić, koji je nastupio sa dva benda na ovom takmičenju, “Neki plavi mjesec” i “5Rolej”.

“Gledano statistički, imao sam u startu prednost jer sam svirao sa dva benda, pa sam time malo i zbunio žiri (smijeh). Šalu na stranu, nagrada najboljeg basiste festivala je stigla nekako u pravom trenutku za mene. Nisam očekivao da ću to biti baš ja, ali, eto, žiriju sam se dopao i na kraju mogu reći da sam presrećan zbog toga. Dokaz da se trud i upornost isplate”, istakao je Vujić.

Nezavisne novine