U Oštroj Luci, u znak sjećanja na poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata, u novom multifunkcionalnom objektu izgrađena je i opremljena jedna od najvećih spomen soba na području Prijedorske regije. Nove prostorije u novoizgrađenom objektu, između ostalih, dobiće i Skupština opštine Oštra Luka.

U spomen sobi u pograničnoj opštini Srpske, Oštroj Luci, čuva se sjećanje na 471 poginulog borca s ovog područja i na 34 borca koja se vode kao nestali. Ovdje je na prvom mjestu odata počast pripadnicima Šeste sanske pješadijske brigade, ali i pripadnicima drugih brigada. Kroz Šestu sansku pješadijsku brigadu, koja je izgubila 430 boraca, prošlo je više od šest hiljada boraca.

– Ogroman je doprinos boraca iz tog dijela u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, a to nam govore i dodijeljena odlikovanje predsjednika Republike. Ova spomen soba čuva sjećanje na poginule borce Vojske Republike Srpske iz Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja bivše opštine Sanski Most, a sadašnjih opština Sanski Most u Federaciji BiH i opštine Oštra Luka – rekao je Dušan Mastikosa, predsjednik Boračke organizacije opštine Oštra Luka.

Nove prostorije u novoizgrađenom objektu, dobiće i Skupština opštine Oštra Luka, koja je do sada zasjedala u nenamjenskom objektu. Izgradnju objekta, vrijednog pola miliona KM, zajednički su finansirali Vlada Srpske i lokalna zajednica.

– Na prvom spratu se nalazi skupštinska sala i kabinet predsjednika Skupštine. Sala je multifunkcionalna, tako da će se moći koristiti i za druge najmene, a ne samo za održavanje sjednica Skupštine. Na drugom spratu je smješeno šest kancelarija koje ćemo dati na korišćenje nevladinim organizacijama – naveo je Dragan Stanar, načelnik opštine.

U novoizgrađenom objektu prostorije je dobila i opštinska Boračka organizacija.

RTRS