Na području Policijske uprave Prijedor, u vremenu od 09. do 12.08.2019. godine, realizovane su akcije iz oblasti kriminaliteta i javnog reda i mira, a u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja.

Realizovano je više operativno taktičkih mjera i radnji, te akcija iz oblasti javnog reda i mira.

Prilikom izvođenja pojačanih mjera i aktivnosti, pronađena je i uz potvrdu privremeno oduzeta opojna droga, te evidentirano jedno krivično djelo i pet prekršaja iz ove oblasti.

U vezi sa oduzetom opojnom drogom, protiv jednog lica slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru, protiv četiri lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, a koji se odnosi na konzumiranje opojne droge na javnom mjestu.

Tokom realizovanja akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su kontrolu više ugostiteljskih objekata, te tom prilikom uočili prekršaje iz oblasti javnog reda i mira koji se odnose na točenje alkohola maloljetnim licima, gdje su odgovorna lica za počinjeni prekršaj propisno sankcionisana.

PU Prijedor
Foto – ilustracija