Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas sa mještanima mjesne zajednice Krivaja svečano otvorio novoasfaltirani putni pravac od zaseoka Mijatovića potoka do Vukajlovića u ukupnoj dužini od 1500 metara.

Riječ je o projektu asfaltiranja i rekonstrukcije makadamskih puteva na teritoriji grada, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 144.353 KM.

“Ovo je jedno od udaljenijih sela od grada Prijedora i dočekali su ljudi da dobiju novi asfalt , a vjerujući da su mještani zadovoljni nastavićemo dalje sa ovim projektom”, istakao je Đaković.

On je dodao da vjeruje da će uređenjem putne infrastrukture u ruralnim područjima ti putevi služiti za povratak i što češći dolazak u ta područja i za što bolji život mještana na ovim prostorima.

Mještanin Krivaje Srđan Aleksić je, zahvaljujući se Gradskoj upravi na ovom projektu, istakao da je asfalt koji je stigao na ovo područje veoma značajan za mještane.

“Mi smo selo koje se graniči za banjalučkom opštinom, gotovo 30 kilometara udaljeni od centra Prijedora tako da je ovo veoma bitan projekat za 40 domaćinstava koji ovdje žive i raduju se asfaltnom putu, pogotovozbog djece i odlaska u školu”, istakao je Aleksić.

On je dodao i da vjeruje da će ovaj projekat doprinijeti da mladi ne napuštaju sela već da ostaju na svojim ognjištima.

www.prijedorgrad.org