Nuran Akbas iz Njemačke je štićenike prijedorskog Doma za muškarce sa smetnjama u razvoj danas iznenadila poklonima.

Naime, ona im je podijelila je majice, papuče, čarape, voće i slatkiše.

Takođe je i u martu ove godine kada je boravila kod prijateljice Sandre Puaković u naselju Čirkin Polje, gdje se nalazi i ovaj Dom, skromnim poklonima obradovala njegove štićenike.

– Prolazile smo kraj Doma. Nuran je u dvorištu vidjela njegove korisnike i upitala je ko su oni i šta je ovo. Kada sam joj objasnila da je ovo Dom za smještaj muškaraca sa smetnjama u razvoju, pitala je može li im pomoći. Tada ih je prvi put posjetila i uručila im poklone. I ovaj put kada smo stigli u Prijedor rekla je da želi da im pomogne, ali malo više – priča Sandra Pauković.

Nuran keže da je rođena u Njemačkoj dok su joj roditelji iz Turske. U Njemačkoj radi u osiguravajućoj kući i tamo je upoznala Sandru te su postale prijateljice.

– Rado pomažem ljudima kojima je pomoć potrebna. Trebalo bi svi koji imaju da pomognu onima koji nemaju dovoljno za pristojan život – ističe Nuran.

Dodaje da se zbog poklanjanja drugima super osjeća te da taj osjećaj ne može da poredi ni sa čim drugim.

– Prvi put kada sam došla ovdje šokirala sam se i uplašila jer na ulicama ima mnogo invalida i nezbrinutih ljudi. Tako nešto ne viđam u Njemačkoj – tvrdi Nuran.

Dodaje da su Prijedorčani gostoljubivi i prijatni ljudi te da će rado dolaziti u ovaj kraj. Najavljuje da će i tokom budućih posjeta štićenike prijedorskog Doma uveseliti poklonima.

EuroBlic-srpskainfo.com