Poruku nisam napisala kao neko koji obavlja ovako važnu i odgovornu funkciju. I ja sam samo čovjek, majka, osoba koja ima emocije i granice tolerancije, rekla je Slavica Popović, direktorka Doma zdravlja Prijedor.

Riječ je, podsjetimo, o sms poruci koja je upućena novinaru EuroBlica i Srpskainfo, nakon što je objavljen tekst o čovjeku koji se žali na rad ove zdravstvene ustanove i njegovog rukovodstva.

U poruci je pisalo: „Dabogda ti bog vratio sve ono što činiš drugim ljudima“.

Naš novinar je, naglasimo, tražio i komentar Popovićeve na tvrdnje jednog roditelja o neprijatnom iskustvu koje je imao u Domu zdravlja.

– Nisam dobila poruku da sam imala poziv od novinarke. Kod nas postoji procedura po kojoj je tačno propisano kako se dobijaju informacije iz Doma zdravlja. Inače, na telefonski poziv odgovaramo u hitnim slučajevima. Za ovaj slučaj informacija se ne bi ni mogla dobiti telefonski. Bila sam šokirana tekstom kada sam ga pročitala. Do tog trenutka nije mi bila poznata ta informacija. Da li igrom slučaja ili ne, ja sam „gubitnik dana“ već nekoliko puta – rekla je Slavica Popović.

Šokirani pedijatri

Nakon svega uslijedilo je i pismo „šokiranih pedijatara“, čiji su navodi ponovljeni juče, na konferenciji za medije.

– Mi ne ugovaramo finansiranje niti primamo novac od FZO RS za pacijente koji su registrovani u Zdravstvenoj ustanovi „Hana“. Iz tog razloga, kad se nađu pacijenti iz jedne ili druge ustanove u suprotnoj ustanovi njima se naplati taj pregled, ali se novac refundira u FZO – objasnila je Divna Milić, načelnik Pedijatrije prijedorskog Doma zdravlja.

Ovo je, dodaje, rečeno i roditelju.

Umjesto objašnjenja zašto nije dobio fiskalni račun, ona je zapitala kako je Prijedorčanin mogao da refundira ta sredstva u FZO ako nije bio validan izdati blok račun.

Istakla je da o kvalitetu rada u Domu zdravlja najbolje govori broj registrovane djece, te ocijenila da je u tekstu smišljeno pokušano da se oblati rad Pedijatrije, u kojem „osoblje sagorijeva do zadnjeg atoma“.

– Naša direktorka je zlatna vodilja koja je od ovog Doma zdravlja uspjela da stvori jednu uspješnu ustanovu, koja je primjer i ponos RS – zaključila je Divna Milić.

EuroBlic-srpskainfo.com