U Prijedoru je godinama vladao jednopartijski sistem, jer je DNS svojim koalicionim partnerima davao samo mrvice. Upravo zbog njihovog licemjerstva SNSD je odlučio da ih isključi iz koalicije u ovom gradu.

Kazao je ovo za Srpskainfo predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać, odgovarajući na nedavne prozivke lidera DNS Marka Pavića, koji se žalio na loše odnose ove dvije stranke u tom gradu.

– Mi smo SNSD uvijek držali u vlasti u Prijedoru, i kad to nismo morali. A, prvi put kad su oni dobili priliku, oni su DNS isključili. Tako se ne radi s prijateljima i dugogodišnjim partnerima – kazao je Pavić prije dva dana.

Bursać, međutim, uzvraća da mu je priča potpuno ogoljena i neistinita.

– Mi smo njih uzeli u koaliciju, prije nego oni nas. Prvo smo mi imali načelnika opštine i izabrali DNS za partnera, a oni kasnije to uzvratili. Apsurdna je priča da smo ih zaobišli čim nam se ukazala prilika. To nije tako jer je DNS krojio koaliciju onako kako je htio, ubacujući i izbacujući iz nje kako su koga htjeli – tvrdi Bursać.
On kaže da je DNS svojim koalicionim partnerima u Prijedoru davao mrvice. Sve to je, kako ističe Bursać, dovelo do toga da se Prijedor polako zatvarao u jednopartijski sistem, odnosno potpunu vladavinu DNS.

– SNSD je bio potpuno potcijenjen u koalicionim odnosima u Prijedoru, jer nam je pripadalo daleko više nego što nam je DNS davao. Oni su nama, ustvari, ostavljali mrvice, iako to nismo zaslužili, jer smo bili druga po veličini partija u Prijedoru – naglašava Bursać.

On ističe da je dodatan razlog za isključivanje DNS iz koalicije bio i taj što su imali u planu da rade mnoge projekte u Prijedoru, što im ta stranka nije dozvoljavala.

– Oni to nisu dali jer su vjerovatno smatrali da bi mi dobili neke političke poene, a da oni ne bi tu politički poentirali ili profitirali. Zbog svog tog licemjerstva odlučili smo da napravimo koaliciju bez njih. Dosta je bilo takve vlasti, hoćemo neke promjene. Vrijeme je da penzioneri odu u penziju, a da mlađi ljudi dođu na političku, privrednu i svaku drugu scenu u gradu – poručuje Bursać.

EuroBlic-srpskainfo.com