Četvrta kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo 2019“, održana je 28. jula u Gornjem Jelovcu.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Velikog Palančišta, Jutrogošte i Gornjeg Jelovca.

Pobjednik manifestacije i njen četvrti finalista je ekipa Jutrogošte, koja je bila najuspješnija u nabacivanju obruča, bacanju kamena s ramena i trčanju u vrećama.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Velikog Palančišta, najjača u navlačenju konopca i najbolja u poljoprivrednom kvizu, kojeg pripremaju stručnjaci Odsjeka za unaprijeđenje poljoprivrede Grada Prijedora.

Ekipa Gornjeg Jelovca bila je treća, a u svojim redovima imala je najmlađe takmičare i Milenu Reljić, koja je predstavila svoje pjesničko stvaralaštvo.

U ime pokrovitelja manifestacije, posjetiocima se obratio zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš, koji je podsjetio na značaj „Sela veselog“ u oživljavanju i unapređenju društvenog života u našim selima.

Podršku u organizaciji manifestacije pružili su domaćini, koji su, nakon programa, ugostili njene učesnike i posjetioce.

Kulturno-zabavni karavan „Selo veselo 2019“ završava u nedjelju 18. avgusta u Rakelićima, gdje će biti održana finalna manifestacija.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor, a njeni prijatelji “Autotransport” Prijedor i Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe.

Saša Goronja