Prvi festival znataskog piva „Kraft fest“ održava se danas u Prijedoru, a okupio je proizvođače iz grada domaćin, Banjaluke i Prnjavora.

„Naš grad je od danas bogatiji za još jednu turističku manifestaciju. Na ovaj način želimo da promovišemo i podstaknemo domaće proizvođače piva i ujedno da našem gradu približimo domaće pivare i predstavimo njihove izuzetno kvalitetne proizvode“, rekao je Dražen Vrhovac iz Agencije za izvođačku umjetnost „Fantasy Production International“ iz Prijedora.

U gradskom šetalištu na Malom trgu domaći proizvođači piva danas predstavljaju svoje proizvode, a u Ljetnoj bašti večeras se održava koncert poznate kragujevačke grupe „Osvajači“ koja će dati svoj doprinos promociji prvog festivala piva.

„Pozivamo sugrađane da večeras dođu u Ljetnu baštu. Kupovina ulaznice za koncert po cijeni od pet maraka ujedno je i kupon za pivo `Triger“ iz Prnjavora, `Drama` iz Prijedora ili „BCD“ iz Banjaluke“, rekao je Vrhovac.

Festivali ovakvog tipa postoje već nekoliko godina u zemljama okruženja, a ovo je prvi put da se jedna ovakva manifestacija održava u Prijedoru.

Koncert „Osvajača“ i nastavak „Kraft festa“ u prijedorskoj Ljetnoj bašti počinju večeras u 21.00 čas.

SRNA