tvj-nova oprema-vatrogasni dom (1)U Prijedoru je danas predstavljen glavni projekat rekonstrukcije Vatrogasnog doma, a vrijednost ovog projekta je 700.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić kaže da ovaj grad duže vremena poklanja dužnu pažnju vatrogasnoj jedinici u kojoj su profesionalno angažovana 32 vatrogasca.

“Sva naša dosadašnja ulaganja u njeno opremanje i osposobljasvanje pokazala su svoju punu opravdanost, posebno tokom majskih poplava kako smo imali na koga da se oslonimo”, rekao je Pavić.

On je dodao da su građani bili zadovoljni aktivnošću koju je vršila prijedorska profesionalna vatrogasna jedinica.

Pavić je podsjetio da su Odjeljenju za spašavanje na vodi i pod vodom obezbijeđena dva nova čamca od čvrstog materijala koja su bila neophodna tokom poplava.

Nakon prezentacije projekta obnove Vatrogasnog doma, ovi čamci su predstavljeni na prigodnoj smotri članova Teritorijalne vatrogasne jedinice.

Komandir ove jedinice Nebojša Miljuš rekao je da je za ove čamce izdvojeno 47.000 KM.

Prijedorski vatrogasci, iza kojih je 131 godina tradicije i angažovanja u toj oblasti, ističu da će sa rekonstrukcijom Vatrogasnog doma, osim poboljšanja opštih uslova, dobiti i pet novih garažnih prostora.

Prva obnovna Vatrogasnog doma u Prijedoru obavljena je 1968. godine, a sličan posao obavljan je i 16 godina kasnije kada je ovaj dom, smješten u centru Prijedora, dobio sprat više i novu krovnu konstrurkciju.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
tvj-nova oprema-vatrogasni dom (2) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (3) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (4) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (5) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (6) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (7) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (8) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (9) tvj-nova oprema-vatrogasni dom (10)