On je sportista, mladi fudbaler, požrtvovan, pouzdan, profesionalan i nadasve talentovan.

Upoznajte Stefana Gavranovića – Novo ime fudbala, s obzirom da je kompanija „Novomatic“ odlučila da mu pomogne da ostvari snove o svojoj profesionalnoj karijeri.

Sve to i ne čudi, ako znamo da je Stefan u svom rodnom gradu, već deceniju i po, poznat kao „prijedorski Toti“. To je nadimak koji mu, kako kaže, mnogo znači, na koji je ponosan i koji mu je vjetar u leđa na fudbalskom terenu. A na njemu je još od vrtićkih dana, kada je vaspitačica sugerisala njegovim roditeljima da ga upišu na fudbal. Tako je i bilo i od tada je fudabal Stefanova velika ljubav.

„Stefan je igrač koji je zahvalan na terenu, koji je tehnički dosta dobro pripremljen, igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu, fizički spreman, igrač kojeg bi svaka ekipa poželjela“, ističe njegov trener Srđan Marjanović.

Van sportkog terena, Stefan je, prema riječima njegovih saigrača i prijatelja, pozitivna i vedra osoba, vrsan prijatelj, uvijek spreman da pomogne. Sve to će mu svakako pomoći u nastavku karijere, o kakvoj je, do nedavno, samo mogao da sanja. Naime, on uskoro odlazi u Njemačku, gdje će, vjerujemo, nastaviti da niže dobre fudbalske partije.

Tome je prethodila titula najboljeg igrača na nedavno održanom Evropskom turniru u Beogradu, na kojem je njegov tim – „Admiral RS“, stigao do svoje 4. titule. Nakon tog takmičenja je uslijedio poziv da karijeru nastavi u njemačkom Fulendorfu, gdje će igrati fudbal i raditi u „Admiral-u“.

„Rijetko ko dobije takvu priliku, a podrška svakako znači. Naravno, tu su porodica i prijatelji, ali ću zauvijek biti zahvalan svim ljudima iz Novomatic-a jer su bili uz mene i uradili puno toga za mene“, ističe Stefan, kojem želimo sreću u nastavku karijere i ne sumnjamo da će nadimak „prijedorski Toti“, koji s ponosom nosi, opravdati i u novom klubu.

novoime.com