cjbpd-predavanja-srednjoskolciPostupajući po Planu preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama, Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su, 24.12.2104. godine u amfiteatru „Srednjoškolskog centra u Prijedoru“ održali predavanje na temu „Prevencija maloljetničke delinkvencije“ i „Prevencija zloupotrebe duvanskih proizvoda, alkohola i droga“.

Predavanju je prisustvovalo oko 75 učenika ovog srednjoškolskog centra. Pored navedenih tema predavači su se još dotakli prevencije vršnjačkog nasilja, prevencije zlostavljanja djece i mladih putem interneta.

Inspektor za maloljetničku delinkvenciju Jelena Srećo istakla je da je teško izdvojiti jedan faktor kao uzrok maloljetničke delinkvencije iz razloga što je to kompleksan problem koji se može rješavati kroz postojanje kvalitetne, organizovane i usaglašene saradnje stručnjaka zaposlenih u službama i institucijama odgovornim za vaspitavanje, obrazovanje, socijalizaciju i zaštitu maloljetnika, ali zajedničkim radom i preventivnim aktivnostima moglo bi se doći do određenih rezultata gdje bi mogli da usmjerimo preventivni rad, da li je to porodica škola, vršnjaci ili su uzroci na višem nivou koji treba sistematski da se rješavaju.

CJB Prijedor