Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Prijedor obratio se javnosti Saopštenjem koje vam prenosimo u cijelosti.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Iako se DNS odavno drži ove narodne „svaka koja ostane zlata je vrijedna“, a podržava i one iz dječijih igara gdje drug drugu kaže „pametniji si kad ćutiš“, moramo se oglasiti.

Tek toliko da pojasnimo da DNS niko nije „izbacio“ iz skupštinske većine jer je DNS na prethodnim lokalnim izborima osvojio dovoljno glasova da u Skupštini grada Prijedora ima 10 odbornika i da ima gradonačelnika iz svojih redova Kao pobjednik na tim izborima na lokalnom nivou birao je s kim će u koaliciji koja je funkcionisala sve donedavno. Takva konstelacija snaga ne funkcioniše više jer se iz naših redova, vođeni raznoraznim , uglavnom ličnim interesima, izdvaja nekoliko odbornika. Kakva će njihova dalja sudbina biti, na čijim će listama i da li će ostvanuti na narednim izborima, to ćemo tek vidjeti.

Sa tom grupom sada djeluje i većinu čini i PDP , koji je podršku stanovnika Prijedora imao tek toliko za dva odbornika. Ni to nam ne smeta, politička borba je takva, strane se mijenjaju, koalicije mijenjaju, mišljenja sučeljavaju, ali čemu likovanje.

Pitamo se da li je za likovanje to što se prvo tokom usvajanja Budžeta grada za 2019.godinu prvo stavke umanjuju, a potom ti isti koji su to radili sada „busaju u prsa“ kako su oni doprinijeli poboljšanju položaja socijalnih kategorija. Ti koji su glasali za takav izmijenjen budžet kojim su ugrozili upravo neke od tih kategorija, sada se hvale kako se o njima brinu jer do sada niko nije, ili nije dovoljno.

Da nije tužno bilo bi smješno jer ko je sve ove godine isticao s ponosom da je naš budžet razvojni, ali i socijalni. Ko je u svakom obraćanju predstavnika penzionera sa najviših nivoa govorio sa najvišim pohvalama o odnosu naše lokalne zajednice prema toj kategoriji, s naglaskom da smo njihove potrebe izražene materijalnim sredstvima prvi uvrstili u javni dokument , kakav je budžet grada.

Suvišno je govoriti o brizi i za sve druge iz sfere socijalno ugroženih, koja ni jednog trenutka svih ovih godina nije dovedena u pitanje već ne naprotiv, Prijedor bio primjer kakav odnos jedne lokalne zajednice treba biti i prema RVI, i borcima i porodicama sa četvoro i više djece i nacionalnim manjinama.
Ali, eto sreće pa se grad `spasio` DNS -a u skupštinskoj većini.

GO DNS Prijedor