U prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada “PREDA-PD” u Prijedoru otvoren je Kreativni centar, namijenjen, prije svega, kreativcima i stručnjacima iz oblasti IT tehnologije.

Ujedno je prezentovan i Javni konkurs za prijem novih korisnika. Osim prostora, korisnicima Centra na raspolaganju je besplatan internet, sala za sastanke, ali i brojni drugi sadržaji, kaže Zoran Dimitrijević, projekt-menadžer Agencije “PREDA”.

“Mi želimo da neke evropske prakse implementiramo i primjenimo u lokalnoj sredini, na način koji se ovdje može ostvariti. Očekujemo da već u septembru krenemo sa punim kapacitetom ovog centra”, izjavio je Dimitrijević.

U opremanje ovog centra uloženo je oko 75000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz projekata EU i uz podršku Grada.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je na svečanosti otvaranja istakao da je naša želja da se ovdje okupljaju nosioci znanja u informacionom i digitalnom segmentu.

“Upravo oni će biti veza sa našom poslovnom zajednicom za koju smatram da će biti zainteresovana za ovu grupaciju mladih ljudi”, istakao je Đaković.
Pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo Zoran Savić je izjavio da je ovaj centar nešto novo u Republici Srpskoj koji će doprinijeti unapređenju privrede.

Trenutni kapacitet ovog Kreativnog centra je 10 mjesta.Na ovom mjestu se trebaju umrežavati i zajedno raditi programeri, dizajneri, marketari, frilenseri i preduzetnici, svi oni ljudi koji imaju strast prema rješavanju problema, traženju i stvaranju poslova, za sebe i druge.

www.prijedorgrad.org