Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu lica G.M. iz Prijedora, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Osumnjičeni se tereti da je dana 14.07.2019. godine, oko 19,10 časova, u mjestu Čejreci oduzeo i neovlašteno upotrebio putnički automobil marke „Citroen Xsara“ privatnog vlasništva a koji se nalazio parkiran u neposrednoj blizini trgovačke radnje.

Dana 15.07.2019. godine, predmetno vozilo je pronađeno a lice G.M. je od strane policijskih službenika Policijske uprave Banja Luka lišeno slobode.

Nakon toga, lice lišeno slobode je na dalje postupanje predato policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor.

U odvojenim aktivnostima policijski službenici Policijske stanice Kozarac, dana 17.07.2019. godine, lišili su slobode lice H.B. iz Tuzle, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice H.M. u toku noći, 15/16.07.2019. godine, u mjestu Kozarac, otuđio moped privatnog vlasništva.

Otuđeni moped je pronađen te privremeno oduzet nakon čega će biti vraćen vlasniku.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica G.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ a protiv lica H.M. za krivično djelo „Krađa“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija