Preliminarni rezultati istrage stravične saobraćajne nesreće, u kojoj su teško povrijeđeni srpski košarkaš Ognjen Kuzmić (29) iz Doboja i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, ukazuju da je “poršeom” upravljao Kuzmić, dok je Ilić bio suvozač.

Kako saznajemo u PU Banjaluka, upravo je Kuzmić vlasnik “porše kajena”, beogradskih registarskih oznaka, koji se u Ramićima kod Banjaluke sudario sa BMV kojim je upravljao Marko Miljatović (32) iz Prijedora.

– Tačan uzrok nesreće još se istražuje, a od oba vozača je uzet uzorak krvi koji je poslat na analizu kako bi se utvrdilo da li su bili pod dejstvom alkohola ili neke druge vrste opijata. Zasada se sumnja da je nesreći najviše doprinijela greška vozača “poršea”, koji je u krivini prešao u lijevu kolovoznu traku, kojom se kreću vozila iz suprotnog smjera – rekao je izvor blizak istrazi.

U policiji sumnjaju i da se “porše” kretao brzinom većom od dozvoljene. O kojoj se brzini radilo utrdiće se vještačenjem slupanog “poršea”, koji je deponovan u Auto-moto savezu Republike Srpske.

Kuzmić i Ilić u nesreći su zadobili teške povrede. Kuzmić je helikopterom Vlade RS prebačen u Urgentni centar KCS, dok je Ilić hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci.

– Ilić se i dalje nalazi u komatoznom stanju, na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – navode u UKC RS.

PRIJATELjI IZ ŠKOLSKIH DANA

Kako saznaju “Novosti”, Ilić je oženjen i ima troje maloljetne djece. Nastanjen je u Bijeljini gdje živi i radi na pumpi “Nešković” u blizini graničnog prelaza Rača. Sa Kuzmićem je prijatelj godinama, još iz školskih dana.

– Svi smo ostali u šoku kada smo čuli za nesreću. Godinu dana radi s nama i nadamo se da će brzo oporaviti – kažu Ilićeve radne kolege.

novosti.rs

Vezane vijesti:

Košarkaš Zvezde Ognjen Kuzmić teško povrijeđen u saobraćajci: Dvojica Prijedorčana zadobili lakše povrede – FOTO

Saobraćajka na putu Banja Luka-Prijedor: Teže povrijeđen reprezentativac Srbije u košarci Ognjen Kuzmić- FOTO

“Zbog brze reakcije sačuvali smo žive glave”: Bokser iz Prijedora opisao jeziv sudar u kojem je povrijeđen Kuzmić – FOTO

Kuzmić u indukovanoj komi: Košarkaš zadobio prelome kostiju lica i vilica i otok mozga

Ognjen Kuzmić teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na putu Banjaluka-Prijedor – VIDEO