Znatno izmijenjeni sastav Rudar-Prijedora, sa novim šefom stručnog štaba Igorom Jankovićem, imaće dovoljno vremena da se pripremi za start prvenstva, u kojem je primarni cilj osvajanje titule i povratak u Premijer ligu BiH.

Fudbaleri Rudar-Prijedora doputovali su na Zlatibor, gdje će raditi osam dana.

S obzirom da su “rudari” tokom prelaznog roka drastično promijenili sastav, a u Prijedor je stigao i novi šef stručnog štaba Igor Janković, mladom stručnjaku svakako će trebati vremena da sklopi kockice i da se ekipa uigra.

U tome će im pomoći pripreme na Zlatiboru, na koje su stigli nakon prve provjere, u kojoj su u Šamcu porazili domaći Borac 2:0.

Već u tom meču dvojica novajlija, Milan Šikanjić (Borac) i Andrej Pavlović (GOŠK), upisali su se u strijelce, te tako najavili da će biti istinska pojačanja.

Osim njih dvojice, stiglo je još čak osam igrača.

Tu su dosadašnji Šikanjićev saigrač iz Borca Bojan Burazor, koji se vratio u Rudar Prijedor, te Pavlovićev kolega iz TOŠK-a Dino Kalesić, zatim Ognjen Petrović i Slaviša Maksimović (Kozara, Gradiška), Aleksandar Malbašić (Metalege BSI, Jajce), Dragan Arežina (Jedinstvo, Žeravica), Predrag Zekanović (Zvijezda 09, Etno selo Stanišići) i Mihajlo Savanović, dosadašnji igrač Slobode iz Mrkonjić Grada.

“Odradili smo prve treninge na Zlatiboru, a u ekipi vlada odlična atmosfera. Već u srijedu odigraćemo kontrolni meč sa ekipom Koma iz Crne Gore, dok nas u srijedu očekuje test protiv Radničkog iz Kragujevca”, rekao je Janković, koji je na Zlatibor poveo 22 igrača.

Ipak, za “zeleno-crne” prelazni rok još nije okončan, tako da bi u nastojanjima da se ekipa dodatno ojača, kako bi bila u mogućnosti da napadne šampionsku titulu, što je primarni cilj ove sezone, tim Rudar-Prijedora moglo pojačati još nekoliko igrača.

Mladi stručnjak nastojaće da što bolje uigra ekipu i da ih kvalitetno spremi za start sezone u Prvoj ligi Republike Srpske 10. avgusta, kada će ugostiti Jedinstvo iz Brčkog, prošlogodišnjeg šampiona Druge lige RS, grupa “Istok”.

mondo.ba