Treća ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ održana je 14. jula u Saničanima.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Rakelića, Gomjenice, Petrova i Saničana.

Pobjednik manifestacije i njen treći finalista je ekipa Rakelića, koja je bila najuspješnija u navlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, trčanju u vrećama i poljoprivrednom kvizu, kojeg pripremaju stručnjaci Odsjeka za unaprijeđenje poljoprivrede Grada Prijedora.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Petrova, najpreciznija u nabacivanju obruča.

Odličan domaćin, ekipa Saničana, bila je treća, dok je ekipa Gomjenice zauzela četvrto mjesto.

Pobjednički pehar ekipi Rakelića uručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je podsjetio na veliki značaj ove tradicionalne manifestacije, čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u našim selima.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su najmlađi članovi folklornog ansambla KUD „Saničani, muška izvorna grupa „Borino jato“, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Kulturno-zabavni karavan „Selo veselo“, u nedjelju 28. jula u 18 časova, stiže u Gornji Jelovac.

Pokrovitelj kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“ je Grad Prijedor a prijatelji manifestacije su “Autotransport” Prijedor i Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe.

Tekst i foto – Saša Goronja