Otvaranjem izložbe 23 rada rađenih tehnikom vitraža i koncertom sastava “Natali top džez trio” iz Banjaluke u Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru je završen 13. Festival crteža i muzike.

Učesnici 13. Festivala crteža i muzike radili su pod budnim okom mentora Desimira Denića, profesora sa Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda i višeg umjetničkog saradnika Nenada Nastića. Denić je rekao da je zadovoljan njihovim radom, vrednoćom, trudom i zrelošću koju su pokazali tokom rada na festivalu, ali i gostoprimstvom domaćina.

– Spremali smo se nekoliko meseci i radili smo vitraž, tehniku koja je jako zahtevna, teška, retka, posebno na teritoriji Balkana i samim tim smo odabrali ovu tehniku da bismo pokazali samo jedan mali deo koji smo bili u mogućnosti da vam predstavimo i tehniku i način rada i ono što bi ova tehnika mogla da pruži u određenim umetničkim okolnostima – rekao je Denić.

Dodao je i to da je jedini vitraž zastupljen u eksterijeru onaj vitraž na obrenovačkom trgu, što je fenomen za prostor Balkana.

Glas Srpske