“Oman” u ekipnoj i njihov član Abdulah Al Makbali u pojedinačnoj konkurenciji, pobjednici su 24.Petrovdanskog padobranskog kupa koji je u protekla dva dana održan na aerodromu “Urije” u Prijedoru.

Osim Al makbalija, pobjednički tim koji je imao 107 negativnih centimetara, činili su Kamiš Al Ismaili, Said Al Šaksi, Abdulah Al Hinai i Kalid Al Makbali.

Drugoplasirani su bili domaćini, članovi AK “Prijedor” (-138), a treći je bio “MI-Press” tim (-166).

Zanimljivo, “MI-Press” su činila petorica padobranaca iz pet različitih država.

Al Makbali je bio konstantan tokom cijelog takmičenja pa je zasluženo osvojio titulu pobjednika sa 12 negativnih centimetara(bodova).

Drugo mjesto osvojila je Njemica Ina Gitel (-15), članica ekipe “Poljska”, dok je treći bio nekadašnji višestruki svjetski prvak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji Italijan Paolo Filipini (-18) koji je skakao za ekipu “Oman Mix”.

Najbolji u master konkurenciji bio je Mađar Ištvan Aštaloš iz ekipe “Mađarska-Solnok”, drugi je bio već pomenuti Filipini a treći Draško Lajić iz ekipe domaćina.

Inače, ove godine se takmičilo 11 ekipa sa 54 padobranaca iz BiH, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Omana, Njemačke, Bugarske, Mađarske i Poljske.

Velika pomoć ove godine stigla je od oružanih snaga Slovenije u vidu aviona kojeg su padobranci koristili za skakanje.

Organizator ovogodišnjeg Petrovdanskog padobranskog kupa bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com