Na Aerodromu “Urije” u Prijedoru svečano je otvoren 24. Petrovdanski padobranski kup na kojem ove godine učestvuju 54 takmičara koji su svrstani u 11 ekipa.

Prijavljeni su učesnici iz čak 12 država a među njima su i dvije žene.

Kao i prethodnih godina tu je i navijačka grupa “Aero armija” sastavljena od naših mladih sugrađana koja najviše bodri ekipu AK Prijedor ali i sve ostale padobrance.

Takmičarima su se obratili gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić te Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS koja je i zvanično otvorila Petrovdanski padobranski kup.

Petrovdanski padobranski kup je sportska manifestacija koja je u organizaciji Aero-kluba “Prijedor” prvi put održana daleke 1996. godine.

Kup je uvršten u zvanični kalendar svjetske Vazduhoplovne asocijacije, a samo takmičenje odvija se po strogim FAI pravilima, pa se Petrovdanski padobranski kup po tome ne razlikuje od bilo koje druge svjetske padobranske manifestacije.

Organizator ove tradicionalne međunarodne manifestacije je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta kao i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Svečano proglašenje pobjednika predviđeno je za sutra popodne.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com