Iza kulisa nedavne izborne skupštine SDS-a, na kojoj je Mirko Šarović izabran za novog predsjednika te stranke, odvijale su se razne smicalice i podmetanja u režiji pojedinih delegata.

Jednu od najoriginalnijih podvala, kako saznaje Insajder, osmislili su delegati prijedorskog SDS-a, predvođeni šefom tog stranačkog odbora Milanom Tubinom.

Izvori tog portala ističu da su Tubin i članovi njegovog gradskog odbora bili jedni od najžešćih protivnika izbora Mirka Šarovića, odnosno da su svim silama pokušavali da obezbijede dovoljno glasova za pobjedu Milana Miličevića.

Međutim, sagovornici pomenutog portala otkrivaju da su Tubin i ekipa, za svaki slučaj, spremili i “rezervnu varijantu”, odnosno da su pokušali da podvale Šaroviću kako su, navodno, svoju podršku na zbornoj skupštini dali njemu.

– Delegati iz Prijedora prvo su mobilnim telefonima fotografisali prazne glasačke listiće, a nakon toga su podršku dali Milanu Miličeviću. Fotografije popunjenih listića na kojima je zaokružen Miličević zatim su pokazivali Darku Babalju, visokom funkcioneru SDS-a iz Istočnog Sarajeva, koji je važio za neformalnog vođu Miličevićeve kampanje.

Dalje navode da su kada je postalo jasno da je Šarović izabran za predsjednika, delegati iz Prijedora na Tubinov nagovor fotografisane prazne glasačke listiće obradili u foto-šopu, tako da izgledaju kao da su glasali za Šarovića.

Dokaz navodne lojalnosti novom stranačkom šefu planiraju da pokažu Šaroviću prilikom njegove prve posjete Prijedoru – otkrivaju odlično obaviješteni izvori Insajdera.

Inače, zanimljivo je i to da se sadašnje rukovodstvo SDS-a u Prijedoru, na čelu sa Milanom Tubinom, već dugo otvoreno zalaže za saradnju sa SNSD-om. Prema tim tvrdnjama, Tubin je u izuzetno bliskim odnosima sa Sašom Bursaćem, šefom prijedorskih SNSD-ovaca, a tražio je ranije i podršku vrha stranke za koaliciju sa SNSD-om u Prijedoru protiv DNS-a.

RTVBN/Insajder