Za rekonstrukciju Osnovne škole “Petar Kočić” u Prijedoru odobreno je 200.000 evra iz donacije Vlade Srbije.

Direktor OŠ “Petar Kočić” Gorana Bosančić rekla je da će ovim sredstvima biti rekonstruisano postojeće igralište i dograđeni košarkaški i teniski teren, kao i atletska staza sa tri trake.

Ona je navela da će, osim u sportske terene, novac biti uložen u rekonstrukciju staklenog krova koji spaja takozvanu malu sa velikom školom, a koji godinama prokišnjava pri jačim padavinama.

“Želimo taj dio iskorisiti da dogradimo prostoriju za produženi boravak ili za neku novu namjenu. Ispod toga se nalazi višenamjenska sala gdje izvodimo programe, nastavnička vijeća, savjete roditelja i edukacije od koje bismo, možda, napravili amfiteatarski prostor”, rekla je Bosančićeva na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je sa prijedorskim gradonačelnikom Milenkom Đakovićem razgovarala o mogućem angažmanu Zavoda za izgradnju grada Prijedor koji bi mogao napraviti konkretne projekte s ciljem realizacije ove donacije, budući da je škola imala projekat za sportske terene, a ne i za ostale građevinske radove.

“Zahvaljujem srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je pripomogao da škola `Petar Kočić` dođe na taj spisak, kao i Vladi Republike Srpske i Ministarstvu finansija, jer je puno gradova u Republici Srpskoj i u svaki grad je otišlo nešto sredstava”, rekla je Bosančićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u Prijedoru baš ova škola dobila sredstva, jer su preostale tri gradske škole bile obuhvaćene nekom donacijom.

Bosančićeva, koja je direktor ove škole sedam godina, rekla je da godinama pokušava da dobije donaciju za rekonstrukciju škole koja je sagrađena 1998. godine, ali su veoma brzo nakon izgradnje centralnog objekta uočene manjkavosti gradnje u poratnom periodu, te da je prijava na javni poziv za donacije Vlade Srbije urodila plodom.

Ovu školu u centralnom objektu i dva područna odjeljenja u protekloj školskoj godini pohađalo je 1.187 đaka u 52 odjeljenja.

Konferencija za novinare održana je u prostorijama Gradskog odbora SNSD Prijedor u kojem je Bosančićeva predsjednik Aktiva žena i odbornik u Skupštini grada.

Sazvana je nakon posljednje sjednice Skupštine grada Prijedora na kojoj je Đaković rekao da ni on, ni Gradska uprava, kao ni gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti nisu imali informaciju o javnom pozivu za donacije Vlade Srbije putem Vlade Srpske.

SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com