Druga ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, održana je 30. juna u Jelićkoj.

Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Marićke, Krivaje, Gradine i Jelićke.

Pobjednik manifestacije i njen drugi finalista je ekipa Jelićke, koja je bila najuspješnija u navlačenju konopca, nabacivanju obruča i poljoprivrednom kvizu, kojeg pripremaju stručnjaci Odsjeka za unaprijeđenje poljoprivrede Grada Prijedora.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Krivaje, najbrža u trčanju u vrećama.

Ekipa Gradine bila je treća i najbolja u bacanju kamena s ramena, dok je na četvrtom mjestu ekipa Marićke, koja je u svojim redovima imala i najmlađe takmičare.

Pobjednički pehar ekipi Jelićke uručio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš, koji je brojnu publiku podsjetio na značaj ove manifestacije, omiljene među žiteljima naših sela, što pokazuje veliki broj učesnika i posjetilaca.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je folklorni ansambl KUD „Omarska“, vokalna solistkinja ovog društva Maja Obradović, muška izvorna grupa „Timar“, zdravičar Simo Šolak, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Podršku u pripremi manifestacije pružili su domaćini koji su nakon programa ugostili učesnike i posjetioce.

Kulturno-zabavni karavan „Selo veselo“ u nedjelju, 14. jula, stiže u Saničane.

Pokrovitelj kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“ je Grad Prijedor a njeni prijatelji “Autotransport” Prijedor i Tvornica keksa MIRA, članica KRAŠ grupe.

Tekst i foto – Saša Goronja