Firma “Eko bel” iz Laktaša najavila je da će sutra na području Prijedora vršiti zaprašivanje komaraca, dok će sistematsku preventivnu deratizaciju započeti u ponedjeljak, 1. jula.

Zaprašivanje komaraca trajaće od 20.00 časova do 23.00 časa i riječ je drugoj ovakvoj akciji na području Prijedora, jer prva, obavljena 7. juna, nije dala očekivane rezultate.

“Upozoravaju se pčelari da preduzmu sve potrebne aktivnosti na zaštiti pčela, a one se sastoje u natkrivanju pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima”, poručuju iz “Eko bela”.

U slučaju loših vremenskih prilika, akcija zaprašivanja će biti odgođena, a o naknadnom terminu građani će biti na vrijeme obaviješteni.

Kada je riječ o deratizaciji, u prvoj sedmici biće obavljana na zelenim površinama, pri vodotocima, u socijalnim, zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, u kancelarijama mjesnih zajednica i subjektima koji se finansiraju iz budžeta grada Prijedora.

Deratizaciju će obavljati tri operativna tima koji će na terenu davati i uputstva i mjere opreza.

“Molimo građane da omoguće stručnim ekipama izvođenje deratizacije, da onemoguće djeci i domaćim životinjama pristup zatrovanim mamcima i da masu ne diraju rukama”, poručuju iz “Eko bela”.

Na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora jedno od odborničkih pitanja u aktuelnom času bila je potreba za vanrednom deratizacijom, dezinsekcijom i dezinfekcijom u objektu bivše Robne kuće “Patrija” u centru grada, budući da su se nakon početka radova na rekonstrukciji masovno pojavili glodari i insekti u okolini ovog zdanja, koje godinama nije bilo u upotrebi.

SRNA
Foto – ilustracija