“Autotransport” iz Prijedora koji se suočava sa opadanjem broja putnika, nedostatkom vozača, nerentabilnim prigradskim linijama i nelojalnom konkurencijom, u prošloj godini ostvario je finansijsku dobit od 60.726 KM.

Izvještaj o poslovanju ovog preduzeća za 2018. godinu jednoglasno su usvojili odbornici Skupštine grada Prijedora. Tome je prethodila rasprava te brojne primjedbe odbornika upućene na račun gradske uprave koja je 100 odsto vlasnik ovog preduzeća.

Odbornik iz SNSD Nenad Gvozden upitao je zašto gradska uprava ne subvencioniše ovo gradsko preduzeće.

-Odjeljenje za saobraćaj dodjeljuje autobuske linije prevoznicima. Zašto se “Autotransportu” daju nerentabilne linije? Od četiri gradske linije koje vozi “Autotransport” samo jedna je rentabilna i ovo preduzeće dvije godine nema subvencija – rekao je Gvozden.

Odbornik DF Mirsad Duratović istakao je da je “Autotransport” primjer nebrige grada o svome preduzeću.

-Čujemo sada da “Autotransport” može da obavlja tehnički pregled vozila, a vozila gradske uprave voze se u Banjaluku na tehnički pregled. Vozila svih komunalnih preduzeća voze se na tehnički pregled u “Autotransport”, samo vozila gradske uprave ne voze – istakao je Duratović.

Odbornik SDA Mesud Trnjanin rekao je da su nedostatak novih radnika i odlazak ljudi trbuhom za kruhom problemi ovog preduzeća.

-Problem je i nelojalna konkurencija. Čak i međudržavne linije staju na svim našim autobuskim stanicama – kazao je Trnjanin.

Odbornik SDS Sanja Rađenović pohvalila je rad “Autotransporta”.

-Cijena prevoza za studente je najniža u odnosu na ostale prevoznike. Smatram da grad Prijedor treba da pomogne ovo preduzeće, ako tako nešto može Kostajnica, možemo i mi – poručila je ona.

Šef Kluba odbornika DNS Goran Predojević rekao je da će ovaj Klub podržati izvještaj “Autotransport” jer je ostvarilo dobar rezultat.

Šef Kluba odbornika SNSD Dalibor Pavlović tvrdi da je “Autotransport” poslovao pozitivno jer je grad prodao jedan njegov objekat za oko 230.000 maraka i taj novac donirao “Autotransportu”.

-U “Autotransportu” nema Nadzornog odbora. Ima samo Skupština akcionara čiji je predsjednik gradonačelnik Milenko Đaković. Smatram da on, pored direktora, treba da snosi odgovornost za poslovanje ovog preduzeća – zaključio je Pavlović.

Gradonačelnik Milenko Đaković najavio je da će razgovarati sa direktorom ovog preduzeća u cilju pronalaženja rješenja za probleme.

Direktor “Autotransporta” Branko Kljajić odbornicima je rekao da je veliki problem ovog preduzeća povećanje cijene nafte.

-Kada su povećane akcize 2018. ubjeđivali su nas da to neće uticati na troškove. Ali evo u prošloj godini porasli su nam troškovi za 70.000 KM, a cijene karata nismo mijenjali – rekao je Kljajić.

Istakao je da veliki trag na ovo preduzeće ostavlja iseljavanje stanovništa te da se osjeti manji broj putnika. Naveo je da je ovom preduzeću izuzetno teško pronaći profesionalne vozače.

-Rangirali smo vozače po kvalitetu, odnosno po njihovom odnosu prema poslu te putnicima. Na osnovu toga dajemo im plate. Kontrola je kod dva vozača uočila da nisu izdavali fiskalne račune i kaznili smo ih sa umanjenjem plate za 10 odsto – naveo je Kljajić.

Pozitivan primjer
“Autotransport” jedinstven je primjer “oživljavanja” preduzeća. Zbog dugova bio je pokrenut njegov stečaj, ali ga je kupila Vlada RS za preko tri miliona maraka i vlasništvo prepisala na grad Prijedor. Odbornici tvrde da je preduzeće uspješno i zbog odgovornog rukovodstva.

–Direktor “Autotransporta” hoda po hodnicima i gasi svjetla koja ne trebaju kako bi uštedio i od osam sati svoga radnog vremena, on pet sati provede popravljajući autobus – tvrdi odbornik DF Mirsad Duratović.

Direktor ovog preduzeća upozorio je da je na starim objektima dotrajao krov te da su loši pristup autobuskoj stanici.

– Upoznali smo gradsku upravu sa tim i da je stanje puta loše i na samoj stanici – rekao je on.

EuroBlic-srpskainfo.com