Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Prijedor, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 17.06.2019. godine, u Prijedoru izvršili su kontrolu lica T.Z. (1959) iz Prijedora.

Tom prilikom pronašli su i privremeno oduzeli oko 928 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon toga izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi lice T.Z. gdje je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto oko 122 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Preduzimajući dalje aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti a zbog postojanja sumnje da se u vezu sa pronađenom opojnom drogom može dovesti lice I.Š. (1979) iz Prijedora, policijski službenici izvršili su pretresanje stana i drugih prostorija koje koristi navedeno lice.

Prilikom pretresanja pronašli su te privremeno oduzeli oko 130 komada metaka različitog kalibra i sedam okvira za automatsku pušku.

Privremeno oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Policijski službenici pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

PU Prijedor