Godišnji plan održavanja, rehabilitacije i zaštite puteva i ulica na području grada Prijedora, drugi put je povučen sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada Prijedora jer odbornici zahtjevaju njegovu doradu.

Odbornici su usvojili zaključak kojim traže da gradonačelnik za sljedeću redovnu sjednicu Skupštine grada Prijedora pripremi plan i usaglasi ga sa količinama materijala i novca, utrošenim za puteve u prvom kvartalu ove godine.

Na prijedlog Samostalnog kluba odbornika, usvojen je zaključak da se uz to odbornicima dostave ugovori za održavanje puteva u prvom kvartalu ove godine kao i fiskalni računi. Odbornik Samostalnog kluba, Duško Miletić kaže da su u planu navedeni prioriteti i utrošak po mjestima.

– Odbornici su dobili i tabelarni pregled onoga što je urađeno i u njemu vidimo nerealne količine nasipnog materijala. Tako je navedeno da je u Kevljanima izvezeno 25 kamiona nasipnog materijala, a većina puteva u ovom mjestu je asfaltirana, dok makadamski put koji ja svakodnevno koristim nije nasut – tvrdi Miletić.

Navodi da ima saznanja da je u Gornjim Orlovcima utrošeno 12 kamiona nasipnog materijala, dok je gradska uprava prikazala 84 kamiona. Ističe da je u ovoj godini od ukupno 503.000 KM za održavanje makadamskih puteva već potrošeno 446.000 KM iako nisu svi poslovi odrađeni.

– Cilj zaključka je da vidimo koliko je zaista utrošeno na terenu ili je možda i više nego što je prikazano – zaključuje on.

Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Prijedora, Dalibor Pavlovića kaže da je Odeljenje za saobraćaj u ovoj godini potrošilo preko 400.000 KM na puteve, prije nego što je Skupština dala saglasnost za plan održavanja puteva.

– To nije u skladu sa zakonom. Takođe u planu su navedene manje količine po putnim pravcima nego što je izvezeno na terenu i prikazano u izvještaju o potrošnji u prvom kvartalu 2019. Samim tim da smo usvojili predloženi plan, on bi automatski bio prekršen, te bi neko iz Odjeljenja pa i sam gradonačelnik morao odgovarati za kršenje plana – tvrdi Pavlović.

Dodaje da odbornici ne žele da se ove godine u Prijedoru putevi održavaju kao i prošle godine kada nije bilo ozbiljnih radova na putevima već samo hitne sanacije.

– Gradska uprava i gradonačelnik su uspjeli posvađati dva izvođača radova zbog tendera i bilo je zastoja koje nisu uspjeli otkloniti, ali smo usvojili izvještaj za prošlu godinu takava kakav jeste – tvrdi Pavlović.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković rekao je odbornicima da je u planu prikazano ono što bi trebalo da bude urađeno, ali da se stanje sa terena prikazuje tek u informaciji za godinu koja je završena.

Naveo je da je u budžetu grada Prijedora za održavanje puteva i ulica ove godine planirano 1.380.060 КМ.

– Za održavanje asfaltnih kolovoznih zastora palnirano je 190.000 KM, a za makadamske puteve 503.250 KM – rekao je Đaković.

Prošle godine bez izvođača radova

Odbornik Duško Miletić kaže da još nije poznato zašto prošle godine grad Prijedor nije mogao na tenderu izabrati izvođača radova za puteve.

– Gradonačelnik je rekao na sjednici da on nije bio zadovoljan jednim izvođačem radova koji je bilo povoljniji i da ga je pokušao isključiti iz radova. Sa druge strane, naveo je i da su mu predsjednici Savjeta mjesnih zajednica na sastanku pohvalili radove ovog izvođača od ranije – rekao je Miletić.

EuroBlic-srpskainfo.com

Povezane vijesti

Grad Prijedor: Prijem za konzula Irana u BiH Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je sa konzulom Islamske Republike Iran Hoseinom Nourijem, u kontekstu ugovaranja detalja oko organi...
GO DNS Prijedor: Nije nas niko izbacio Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza Prijedor obratio se javnosti Saopštenjem koje vam prenosimo u cijelosti. SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Iako s...
Prijedor: Kolektivna dženaza za 86 bošnjačkih žrta... Ovogodišnja kolektivna dženaza i ispraćaj posmrtnih ostataka 86 lica bošnjačke nacionalnosti stradalih u proteklom ratu održana je protekle subote na ...
PREDA-PD: Svečano otvaranje Coworking prostora Ovoga petka, 19. jula 2019. godine sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Poslovnog centra Prijedor, biće priređeno svečano otvaranje Coworking prost...
Prijedor: U subotu kolektivna dženaza Na stadionu Vedro Polje u prijedorskom naselju Hambarine u subotu, 20. jula biće održana kolektivna dženaza. Tom prilikom na vječni počinak biće is...
GO PDP Prijedor: Izbacivanje DNS-a iz skupštinske ... Gradski odbor Partije demokratskog progresa Prijedor obratio se danas javnosti Saopštenjem koje vam prenosimo u cijelosti. Saopštenje za javnost ...
U srijedu nova sjednica Skupštine grada Prijedora:... Predsjednik Skupštine grada Prijedora Ajdin Mešić, za srijedu, 17. jula, zakazao je 26. sjednicu Skupštine grada Prijedora. Na Dnevnom redu će se n...
Dom zdravlja Prijedor: U 2018. godini poslovali sa... Prijedorski Dom zdravlja je u prošloj godini ostvario 8.853.535 KM prihoda, 8.007.114 KM rashoda i dobitak od 846.421 KM, navedeno je u izvještaju o p...