Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za učenike Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor koji su u ovoj školskoj godini ostvarili odlične rezultate na više domaćih i međunarodnih takmičenja.

“Veliki uspjesi mladih ljudi uvijek nas raduju jer donose razna priznanja sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Želim im odati priznanje u ime grada jer njihov uspjeh je i uspjeh našeg grada, a mi se trudimo da im i materijalno pomognemo”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon prijema.

Direktor Muzičke škole “Savo Balaban” Prijedor Aljoša Novaković zahvalio se gradu za podršku koju pruža za rad ove škole.

“Ova djeca ne donose samo prve nagrade nego i specijalne /maksimalan broj bodova od svih članova žirija/ i laureate /nagrada pobjednik nad pobjednicima/ i želim da naglasim da je to rezultat njihovih profesora, jer bez dobrog profesora talenat djeteta ne bi mnogo značio”, dodao je Novaković.

Na prijemu su bili učenici Nikola Đorojević iz Novog Grada i Filip Dukić iz Prijedora koji su nedavno osvojili prvu odnosno treću nagradu na prestižnom međunarodnom takmičenju “Pijano talenti 2019” koje je u Milanu ove godine okupilo 115 takmičara iz 28 zemalja svijeta.

Đorojević i Dukić učenici su prvog razreda srednje muzičke škole na odsjeku klavir u klasi profesorice Borijane Kurtović-Stevandić i zajedno sa njenom učenicom petog razreda niže muzičke škole Ivom Dragojević najnagrađivaniji su učenici ove škole.

www.prijedorgrad.org