Ljubiša Brkić (19) iz Usoraca kod Oštre Luke podlegao je povredama na putu ka Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci (UKC RS) nakon što je pao sa traktora u svom selu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija se desila u četvrtak oko 20.30 časova, kada je Brkić zajedno sa prijateljem Zoran A. (21) prevozio sijeno u prikolici na putu most – škola. Nesrećni tinejdžer sjedio je na traktoru dok je za volanom bio njegov drug.

– U jednom momentu mladić je izgubio ravnotežu i pao sa traktora na asfalt. Pretpostavlja se da ga je potom pregazila sijenom natovarena prikolica. Vozač je odmah zvao hitnu pomoć koja je prevezla nesrećnog mladića do Doma zdravlja u Oštroj Luci a potom i u bolnicu u Prijedoru – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

U prijedorskoj bolnici kazali su da je Brkić primljen u stanju politraume, odnosno da je imao višestruke lomove kostiju i unutrašnjih organa i da su ga odmah uputili na UKC RS. Nažalost, on je preminuo na putu do banjalučke bolnice.

– Pacijent Lj. B. primljen je bez znakova života, bez srčane akcije i spontanog disanja. Odmah po prijemu preduzeli smo reanimaciju ali nažalost smrt je konstatovana u 22.45 časova – naveli su u UKC RS.

Policija je naredno jutro obavila uviđaj na mjestu nesreće. Istražuje se kako je Brkić zadobio teške povrede.

– Mladić je preminuo zbog povreda u saobraćajnoj nesreći. Prikupili smo sve tragove koji će pokazati okolnosti slučaja. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor koji je naredio obdukciju tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci – rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Nastradali Brkić je nedavno završio Mašinsku školu u Prijedoru, a sa Zoranom A. se družio od djetinjstva.

– Ovo je strašna tragedija da se tako okonča jedan mladi život. On je tek trebalo da živi – rekao je jedan mještanin Usoraca.

Policija

Policija je informaciju o stradanju mladića čula tek iz priča koje su se proširile Prijedorom.

– Da li zbog teškog stanja mladića, ili nekog drugog razloga, niko iz zdravstvenih ustanova u Prijedoru nije obavijestio policiju. Zato je uviđaj obavljen narednog dana – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Glas Srpske