Prijedorski Kuglaški klub “Rudar”, nakon više godina, dobio je vlastitu kuglanu koja se nalazi u sklopu nove sportske dvorane na Urijama.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas nakon svečane ceremonije otvaranja kuglane da je Prijedor dobio reprezentativan kuglaški objekat kakav i zaslužuje, s obzirom na višedecenijsku kuglašku tradiciju.

“Ovo je prvi sportski objekat u ovoj sportskoj dvorani koju gradimo i naši kuglaši su dobili, nakon višegodišnjeg odlaska na treninge u Banja Luku i Gradišku, prostor za bavljenje ovim sportom”, rekao je Đaković.

On je dodao da će na ovom mjestu i mnogi sportisti, amateri i rekreativici dobiti svoj prostor za bavljenje kuglanjem.

Gradonačelnik je istakao i da se u kontinuitetu nastavlja izgradnja nove sportske dvorane u koju je do sada uloženo oko 5 miliona KM, a da je od toga u kuglanu uloženo oko 680.000 KM.

Predsjednik Kuglaškog kluba Rudar Prijedor Bojan Hrgar izrazio je zadovoljstvo što su konačno dobili prostor za treniranje i takmičenja na svim nivoima.

“Ovo je jedan reprezentativan objekat što je i bio naš cilj i vjerujem da ćemo imati priliv novih članova, gdje ćemo gledati da formiramo sve uzrasne selekcije”, rekao je Hrgar koji je porodičnom tradicijom vezan za ovaj sport budući da su mu još djedovi bili kuglaši.

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor postoji od 1965. godine. Privremeni prekid rada i ulazak u status mirovanja počinje od 2005, jer su ostali bez objekta koji je do tada bio u sklopu Hotela “Prijedor”. Rad Kluba obnovljen je 2014. godine. Od tog vremena do danas, treninzi su organizovani u Banjaluci i Gradišci.

Zahvaljujući izgradnji nove kuglane u sklopu sportske dvorane na Urijama, članovi ovog kluba dobiće svoju novu kuglašku salu.

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor broji 30 članova, ali očekujemo da će ova cifra biti daleko veća s obzirom da da su uslovi za rad kluba novom kuglanom izuzetno poboljšani.

www.prijedorgrad.org