Organizovanje 14. festivala pozorišta u Prijedoru pokazalo se kao pun pogodak, opšti je zaključak na jučerašnjoj izvještajnoj sjednici Organizacionog odbora Festivala.

Prema riječima direktora Festivala Zorana Baroša, svi aspekti realizacije nedavno završenog Festivala odvijali su se prema planu na radost kako publike tako i samih učesnika.

Gradonačelnik i predsjednik Organizacionog odbora Milenko Đaković podijelio je zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla rekavši da se odlična festivalska atmosfera tih dana aprila osjećala u cijelom gradu.

Podsjetimo, selektor Festivala Marko Misirača je u takmičarskom dijelu Programa 14. Festivala pozorišta “Zlatna vila” , koji je održan je od 18. do 24. aprila ove godine u Pozorištu Prijedor, odabrao pet pozorišnih predstava iz Zagreba, Beograda, Podgorice, Zenice i Banja Luke, dok su dvije predstave odigrane u pratećem programu.

Nakon izvođenja predstava održani su okrugli stolovi na kojima su selektor, glumci, reditelji i tekstopisci govorili o predstavama.

Dio pratećeg programa bile su i promocije knjiga i monografija i razgovori sa glumcima.

Sljedeći Festival pozorišta biće održan 2021. godine.

www.prijedorgrad.org