Danas je u prostorijama Srpske demokratske stranke Prijedor održana konferencija za novinare a tema je bila nastavak saradnje ove partije sa Srpskom radikalnom strankom Republike Srpske.

Tom prilikom čelnici ove dvije stranke u Prijedoru najavili su nastavak zajedničkog političkog djelovanja kako je dogovoreno koalicionim sporazumom iz 2016. godine, uprkos odlasku pojedinih članova u druge stranke.

-Bivši predsjednik GO SRS Prijedor Miodrag Deretić napustio je stranku i prešao u PDP gdje je izabran na mjesto člana Glavnog odbora. Po statutu SRS, time je automatski prestao da bude član naše stranke a u takvim slučajevima funkciju predsjednika obavlja jedan od potpredsjednika, a to je Milan Gvero, dugogodišnji član SRS i ugledni zdravstveni radnik – rekao je član Izvršnog odbora SRS Đuro Končar.

On je rekao da prijedorski radikali nisu imali priliku da se izjasne o inicijativi prisajedinjenja PDP-u jer rukovodstvo na lokalnom nivou nije sazivalo sjednice.

-Bivši predsjednik SRS-a Milanko Mihajilica je iz ličnog interesa napustio stranku i prešao u PDP zarad stalnog zaposlenja, mjesečnih primanja od 3.000 KM i mjesta u Predsjedništvu PDP-a. Zauzvrat je trebalo da u tu stranku kao “miraz” donese srpske radikale. Mi srpski radikali ne pitamo niti nas interesuje šta je Mihajilica završio, koju diplomu ima, kod koga ju je dobio. To neka objasni Jelena Trivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS – istakao je Končar.

Predsjednik GO SDS Prijedor Milan Tubin rekao je da će ova stranka ispoštovati sve što je dogovoreno 2016. za period do 2020. godine.

-Mi smo prirodno vezani. I jedni i drugi smo stvaraoci Republike Srpske, koliko god to neko drugi htio drugačije da prikaže. Nećemo se miješati u njihove unutrašnje stvari, a sarađivaćemo sa njihovim legalnim predstavnicima – rekao je Tubin.

Dosadašnji zamjenik predsjednika Gradskog odbora SRS RS Prijedor Milan Gvero rekao je da će dužnost predsjednika vršiti do unutarstranačkih izbora koji će biti održani u septembru.

-Nastavljamo svoje djelovanje u koaliciji sa SDS-om preko kojeg će kandidovati svoja pitanja u Skupštinu grada Prijedora i Narodnu skupštinu RS. SDS će nam ustupiti svoje kancelarije koje će za naše simpatizere i članove za početak biti otvorene svakog petka od 10:00 do 13:00 časova. Apelujem na članstvo da se u tom periodu za sve informacije obrate meni ili Đuri Končaru – rekao je Gvero.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com