Osnovni sud u Prijedoru osudio je Zorana Kordića (35) iz tog grada na šest mjeseci zatvora zbog proganjanja svoje bivše djevojke K. N. koju je pratio i uhodio skoro dvije godine.

Kako je saopštilo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru Kordić je oglašen krivim za krivično djelo proganjanje, za koje je zakonom zaprijećena kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Optužnicom, njemu je na teret stavljeno da je od jula 2017. do 11. februara 2019. godine uporno pratio i uhodio K.N., sa kojom je prethodno bio u intimnoj vezi sve do 2016. godine, nastojeći da s njom uspostavi neželjeni kontakt.

– Žrtvu je presretao na njenom radnom mjestu u prodavnici koja se nalazi u sklopu zdravstvene ustanove, zatim kod njene porodične kuće, kao i na svakom drugom mjestu gdje je susretne, kao i neprestanim slanjem SMS poruka. Na taj način je kod žrtve izazvao promjene životnih navika, jer je ona izbjegavala da se kreće po gradu, kao i tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost nje i njoj bliskih lica, zbog čega posjećuje psihologa i psihijatra – navodi se u optužnici.

U izrečenu kaznu Kordiću je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.

SrpskaCafe.com