Počelo je “Prijedorsko ljeto kulture 2019”.

Smotrom folklora “Zaigrajmo, zapjevajmo” koja je održana u dvorani “Mladost” u našem gradu, krenula je ova tradicionalna manifestacija koja se održava po 11. put.

Publici se sinoć predstavilo 12 kulturno-umjetničkih društava/udruženja sa područja Prijedora.

Nastupili su: KUD “Milan Egić” Brezičani, KUD “Kozara” Prijedor, KUD “Kozara” Kozarac, KUD “Omarska” Omarska, KUD “Brdo” Hambarine, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, KUD “Šarenica” Rasavci, KUD “Osman Džafić” Prijedor, KUD “Dušan Pantelić” Busnovi, KUD “Kozara” Donja Ljubija, KUD “Saničani” Saničani i SKUD “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

-Ovo je jedinstvena manifestacija koja je postala je brend Prijedora i u kojoj uživaju i naši građani i naši gosti. Počela se održavati prije 11 godina i u njoj učestvuju gotovo svi stvaraoci u oblasti kulture i umjetnosti prikazujući sve što su u proteklih godinu dana radili i vještine koje su savladali. Učesnici su uglavnom iz našeg grada, ali tu su i gosti koji dolaze iz raznih krajeva – rekao je gradonačelnik Milenko Đaković, otvarajući “Prijedorsko ljeto kulture 2019”.

U naredna tri mjeseca, na više od 30 lokacija širom Priejdora, održaće se 42 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, etnološke i folklorne oblasti.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com