put miska glava-agici (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić pustili su danas u saobraćaj novoasfaltirani put dužine 5,8 kilometara, čija je vrijednost 580.000 KM, koji povezuje mjesne zajednice ove dvije lokalne zajednice Miska Glava i Agići.

Pavić je istakao da je ovaj put jedan od tri projekta koji su Prijedor i susjedne opštine kandidovali Vladi Republike Srpske i koji imaju regionalni karakter, jer povezuju dvije ili više opština.

“To su, osim ovog puta, i putevi Prijedor – Kozarska Dubica – banja Mlječanica i Prijedor – Kozarska Dubica – Kostajnica”, rekao je Pavić.

On je dodao da je put koji su danas pustili u saobraćaj, asfaltiran uz pomoć Vlade Republike Srpske, te učešće Prijedora i Novog Grada, prije svega na radost građana koji žive na ovom području.

“Ovaj put ima veliki značaj, ne samo za mještane Miske Glave i Agića, već i za opštine Krupa na Uni i Oštra Luka naročito za Budimlić Japru, jer će im ovo biti najbliži put do Banjaluke i drugih dijelova Republike Srpske”, rekao je Pavić.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić istakla je da je ovaj putni pravac veoma važan za žitelje Novog Grada, jer će od sada znatno brže stizati u regionalni centar – Prijedor.

Izvođač radova bilo je preduzeće Prijedor putevi, a radovi su završeni u roku.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
put miska glava-agici (2) put miska glava-agici (3) put miska glava-agici (4) put miska glava-agici (5) put miska glava-agici (6)