Protekle nedjelje, 19. maja, u Beogradu je održan veliki međunarodni džudo turnir “Kup Dunava” u organizaciji Džudo kluba “Vinča”.

Na ovom sportskom događaju nastupilo je preko 700 takmičara iz 57 klubova koji su predstavljali osam zemalja.

Boje našeg grada na ovom velikom turniru branili su članovi Džudo kluba “Prijedor” koji su nastupili sa sedam takmičara a predvodio ih je trener Radenko Marinović.

-Naši mladi džudisti su osvojili četiri medalje, po jednu zlatnu i srebrnu te dvije bronzane. Na najviši stepenik pobjedničkog postolja popeo se Teodor Vučenović u kategoriji +60 kg koji je imao četiri pobjede. Adrijan Sučević je u kategoriji do 66 kg poražen tek u finalu i to zlatnim bodom za protivnika. Treća mjesta su osvojili Vedran Sučević do 60 kg i Dejan Stanojević do 55 kg. Ovoga puta bez medalja su ostali Marko Savić, Pavle Savić i Đorđe Miljatović – rekao je Marinović.

On je istakao da je u srpskoj prestonici napravljen odličan rezultat jer je ostvaren na jednom od najjačih džudo turnira u regionu.

-Naredni turnir na kojem će nastupiti članovi Džudo kluba “Prijedor” je onaj u Rijeci (Hrvatska) a na rasporedu je 8. juna. Nadamo se novim medaljama i novim uspjesima naših džudista koji su pravi ambasadori grada Prijedora gdje god da odu kao članovi kluba – dodao je Radenko Marinović.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com