Povodom 25. maja, Međunarodnog dana nestale djece, policijski službenici Policijske uprave Prijedor učestvuju u kampanji koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom “Rastimo sigurno”, a čiji je osnovni cilj da se djeci ukaže na ponašanje i bezbjednost na putu od kuće do škole i nazad.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, su dana 21.05.2019. u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Prijedoru, učenicima III razreda održali predavanja na temu bezbjednog ponašanja.

Učenicima navedenog uzrasta ukazano je na pravila bezbjednog ponašanja na putu od kuće do škole i nazad, te da za svako sumnjivo i neprimjereno ponašanje kažu roditeljima i učiteljima.

Takođe, u okviru navedene kampanje, danas, 23.05.2019. godine, na Trgu Majora Zorana Karliceu Prijedoru, policijski službenici građanima su dijelili promotivni materijal, koji se odnose na savjete šta treba da urade u slučaju nestanka djeteta.

Nastavak kampanje biće sproveden i u drugim Osnovnim školama gdje će biti održana predavanja učenicima, te će se dijeliti promotivni materijal na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Prijedor.

PU Prijedor