Policijskoj upravi Prijedor dana 20.05.2019. godine prijavljeno je da se na području Omarske, grad Prijedor nalaze lica inicijala T.A., A.Y., A.I.C. i A.S., svi državljani Republike Turske, a nad kojim je izvršeno krivično djelo „Razbojništvo“.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije, a pod nadzorom okružnog javnog tužioca OJT Prijedor, su odmah po zaprimljenoj prijavi preduzeli sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi otkrivanja počinilaca krivičnog djela, što je rezultiralo lišenjem slobode sljedećih lica: B.M. (1996) iz Novog Grada, K.M. (1984) iz Prijedora, K.M. (1991) iz Prijedora, K.LJ. (1989) iz Prijedora, I.M. (1987) iz Prijedora, i G.D. (1968) iz Banja Luke.

Na osnovu izvršene kriminalističke obrade nad navedenim licima, te prikupljenim materijalnim dokazima, utvrđeno je da je prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribave materijalnu korist, lice G.D. dana 19.05.2019. godine u večernjim časovima, svojim „taxi“ vozilom, prevezao oštećena lica iz Banja Luke na područje Omarske, grad Prijedor, gdje ih je dalje preuzelo lice B.M., koje ih potom svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja, grad Prijedor. Dolaskom na planirano mjesto, lica K.M., K.M., K.LJ. i I.M. čekaju oštećene, te im uz upotrebu sile i pod prijetnjom, a sve u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 eura, dva mobilna telefona i ručni sat.

Po naredbi Okružnih sudova u Prijedoru i Banja Luci, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres stana i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije, a pod nadzorom okružnog javnog tužioca OJT Prijedor, preduzete su i druge operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, a sve u cilju kompletiranja i dokumetovanja predmeta.

Sva osumnjičena lica su, zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo „Razbojništvo“ sprovedena dežurnom okružnom tužiocu OJT Prijedor na dalje postupanje.

PU Prijedor
Foto – ilustracija