Umjesto pobjede u utakmici koja je Omarskoj bila veoma bitna, a gostima bez ikakvog značaja, Omarska je doživjela pravu katastrofu i ostala usamljena na trinaestoj poziciji, koja bi na kraju mogla značiti i ispadanje iz druge lige. Međutim, ništa još nije izgubljeno, ostale su još tri utakmice sa ekipama koje su nešto slabijeg kvaliteta i sa tri pobjede Omarska ostaje sigurno u ligi. Moramo stvari gledati sportski i učiniti sve da izborimo opstanak.

Što se tiče utakmice sa Ljubićem, oslabljena Omarska nije mogla pobjediti kvalitetnu i veoma spremnu ekipu gostiju. Već prvi napad gosti koriste i preko Subića odlaze u vođstvo od 1:0. Nakon toga do kraja poluvremena Omarska je napadala, a gosti su prijetili iz veoma opasnih kontranapada. Nije Omarska imala ni sreće jer su Rosić Branko i Krecelj u dva navrata pogodili prečku gola gostiju.

U drugom poluvremenu, Omarska je izvršila pritisak, stvorila nekoliko prilika, ali nije uspjela stići do izjednačenja. U 68. minutu na zdravstvene probleme se požalio Romanić Bojan, alfa i omega odbrane Omarske, pa je trener Vuleta bio prinuđen da ga zamijeni. Od tog momenta igra domaćih se potpuno raspala. Gosti su se šetali kroz odbranu Omarske i do kraja utakmice stvorili mnogo stopostotnh prlika i još četiri puta zatresli mrežu domaćina za konačnih 5:0. Posebno se istakao trostroki stijelac Žižak Aleksandar. O igri Omarske dovoljno govori podatak da igrači domaćih nisu dobili čak ni jedan žuti karton.

No, šta je tu je, mora se gledati naprijed. U sledećem kolu Omarska gostuje kod Poleta u Brodu, kod ekipe koja je već izgubila sve šanse da ostane u ligi i koja je u seriji do 5 poraza. Pobjedom u Brodu, Omarska bi ponovo bila u dobroj stuaciji, a poraz bi bio ravan katastrofi.

Omarska – Ljubić 0-5

Subić ‘9, Žižak A ‘69, ‘77, ‘85, Kovačević ‘89

Sudija: Erak Marko (Krupa n/V) Gledalaca: 70

Žuti karton: Gajić (Ljubić)

Omarska:
Jokić 5, Zdjelar 6, Romanić B. 5,5 (Vučenović -), Nišević Dejan 5, Rosić 5,5, Romanić Da. 6, Višić 6, Krecelj 6, Grahovac 5, Anđić 6, Stojnić 5,5 (Jokić Stefan -)
Trener: Milenko Vuleta

Ljubić:
Ratković -, Radaković 7, Kovačević 7, Radonjić 7, Žižak A 8, Gajić 7 (Jugović -), Subić 8 (Milanović -), Burgić 7, Grahovac 7 (Segić -), Gvozdenović 7, Žižak B. 7,5
Trener: Zeljković Nikola

FK Omarska