Udruženje građana „DON“ uz finansijsku podršku Kompanije ArcelorMittal Prijedor implementira projekat „Zajedno za svoje škole“.

Cilj ovog projekta je edukovati mlade na teme: „Pisanje projektnog prijedloga“, „Vršnjačko nasilje“, „Reproduktivno zdravlje, higijena i zdrava ishrana“ a sve u svrhu promocije zdravog načina života i formiranja timova po školama koji će biti osposobljeni da kroz pisanje projektnih prijedloga i prikupljanje sredstava doprinesu poboljšanju uslova u svojim školama.

Kompanija ArcelorMittal je podržala ovaj projekat u potpunosti a Udruženje „DON“ ga implementira zajedno sa četiri Osnovne škole grada Prijedora.

-Danas smo u školi „Petar Kočić“ organizovali drugu po redu edukaciju u sklopu projekta na temu „Vršnjačko nasilje“ koju su realizovali pripadnici Policijske uprave Prijedor. Učenicima je skrenuta pažnja na značaj prevencije vršnjačkog nasilja, pravovremenog prepoznavanja i prijavljivanja nadležnima – poručeno je sa ovog događaja.

Sljedeća na redu je edukacija na temu „Reproduktivno zdravlje, higijena i zdrava ishrana“ koja će se održati u školi „Ćirilo i Metodije“ u Trnopolju.

Timovi škola rade na izradi projektnih prijedloga koji za cilj imaju nabavku potrebnih nastavnih pomagala i drugih materijalno tehničkih sredstava za svoje škole.

Kompanija ArcelorMittal je obezbjedila sredstva za grantove potrebne za realizaciju učeničkih projekata.

DON Prijedor