sanicanin kao kapitenFudbaleri Rudar-Prijedora su prvi dio prvenstva Prve lige Republike Srpske, osvojivši 24 boda, okončali na diobi drugog i trećeg mjesta sa Kozarom iz Gradiške, dva manje od jesenjeg šampiona trebinjskog Leotara.

Šef stručnog štaba Darko Nestorović napravio je detaljnu analizu učinka svojih izabranika.

Podsjetimo, „rudari sa Sane“ odigrali su 13 prvenstvenih i šest Kup utakmica. Šest su u borbama za bodove igrali kao domaći, a sedam kao gosti. Na domaćem terenu zabilježili su četiri pobjede i dva remija, a u gostima tri puta trijumfovali, jednom igrali neriješeno i tri puta izgubili. Ukupna gol-razlika im je 13:5.

-Svi igrači su dobili šansu, neko manje, neko više, onoliko koliko su pokazivali na terenu, a teren je bio mjerilo za sve. Najviše utakmica su odigrali Dalibor Kozić i Igor Mirković, svih 13 utakmica, zatim slijede Siniša Radoja, Nemanja Pekija, Dejan Kojić 12, Siniša Saničanin, Aco Đokić 11, Nebojša Šodić, Saša Stijepić, Čedomir Ćulum 10, Dragoslav Stakić, Vedran Kantar, Borislav Mikić, Ajdin Redžić 9, Milenko Devušić, Rastko Rokvić 7, Saša Pušac, Nemanja Marić, Vanja Vranješ 1utakmicu – priča Nestorović.

rudar prijedor-proleter-foto (2)Najbolji strijelac ekipe je Siniša Radoja koji je postigao 4 gola, zatim slijede Nemanja Pekija, Borislav Mikić, Siniša Saničanin, Saša Stijepić, Vedran Kantar i Aco Đokić sa po jednim golom.

-Moram istaći da smo prvom timu priključili pet juniora: Sašu Pušca, Ajdina Redžića, Sinišu Saničanina, Nemanju Marića i Vanju Vranješa, od kojih su se Redžić i Saničanin najbolje pokazali. Oni su izborili mjesto među prvih jedanaest, a postali su zajedno sa Nemanjom Pekijom reprezentativci RS i BIH, što je veliki uspjeh za sve nas u klubu – ističe Nestorović.

Prijedorčani su izborili plasman u polufinale Kupa Republike Srpske, a u Kupu BiH su eliminisani u osmini finala od premijerligaša BiH, banjalučkog Borca, a u oba takmičenja odigrali su po tri meča.

-Ono što je bio najveći problem i hendikep za ovu ekipu je neigranje na našem terenu i stalno igranje u gostima, međutim moram pohvaliti igrače koji su sve to iznijeli odlično i na kraju zasluženo osvojili visoku poziciju na tabeli – dodaje Nestorović.

rudar prijedor-proleter-rezultatVeć dokazani strateg zahvalio se predsjedniku Goranu Bojiću i ljudima iz Upravnog odbora koji su podržavali prvotimce i najzaslužniji su, uz njih, ta ostvarenom u ovom periodu.

– Što iče dolazaka novih igrača to će zavisiti od odlazaka igrača iz našeg kluba. Ono što nam sigurno nedostaje to su dva kvalitetna napadača, jedan igrač sredine terena i lijevi bočni igrač, kako bi Siniša Saničanin više igrao na poziciji štopera – ističe trener Prijedorčana.

Početak priprema „zeleno-crnih“ za proljećni dio sezone planiran je za sredinu januara, a rad bi se odvijao u tri faze.

-U prvoj fazi priprema treninge bi odrađivali na našem stadionu, dvorani i teretani, i to bi radili u prvih petnaest dana. Drugu fazu bi bilo poželjno odraditi, naravno ukoliko klub bude imao finansijskih mogućnosti, u toplijim krajevima, gdje bi radili na uigravanju ekipe i odigravanju prijateljskih utakmica, a u trećoj bi slijedio zaršni rad u Prijedoru – najavio je Nestorović.

kup rs-rudar prijedor-borac-izvjestaj (3)KONAČNO NA GRADSKOM STADIONU

Zbog renoviranja prvo pomoćnog, a potom i glavnog terena na Gradskom stadionu u gradu na Sani, Rudar-Prijedor bio je jesenas domaćin u Omarskoj i Ljubiji.

Na proljeće svoje utakmice igraće ponovo kod kuće, u pravom smislu te riječi, a malo je klubova koji bi i u takvim uslovima bili uspješni, pri tom i trenirajući na različitim lokacijama čitavu polusezonu.

N. Đerić/A. Drakulić