prijedor-bosna visoko-rezultatU potpunosti su rukometaši Prijedora ispunili očekivanja u polusezoni prvenstva Premijer lige BiH osvajanjem visokog petog mjesta sa 24 boda, pošto su u 13 kola ostvarili osam pobjeda (svih šest u šest mečeva na domaćem terenu) i doživjeli pet poraza, sa 388 postignutih i 349 primljenih golova.

– Odigrali smo tri utakmice fenomenalno da bi se na oproštaju od naših vjernih navijača, protiv Gračanice, osjetilo da se, zbog zauzetosti dvorane „Mladost“, nismo mogli najbolje pripremiti. Bilo je u finišu takmičenja i dosta iscrpljenih igrača, koji su bili opterećeni, ali možemo biti zadovoljni – kaže trener ekipe kluba sa imenom gradan na Sani Bojan Unčanin.

Mladi stručnjak, ali već sa vidnim rezultatima rada, oslonac ima i u svom pomoćniku Milenku Stevandiću, a odlučio se i za dobar potez i angažovanju trenera Atletskog kluba Prijedor Zorana Radinovića na planu fizičke pripreme prvotimaca.

prijedor-gorazde-izvjestaj 1-Imaćemo dovoljno vremena da do početka februara i nastavka borbi za bodove regenerišemo ekipu, jer ima „rovitih“ igrača, a morali smo maksimalno da ih koristimo. Vjerujem da će proljeće biti, po igrama, i učinku, još bolje – nastavlja Unčanin.

Ono što ljubitelje rukometa u Prijedoru posebno raduje je činjenica da mladi rukometaši stasaju i pred njima je, ukoliko budu trenirali kao do sada, lijepa budućnost.

-Prije dvije godine kada sam preuzeo trenerski posao mnogi od njih bili su „golobradi“ mladići, ali se njihov rad isplatio. Znao sam da Goran Daničić i Srđan Savić imaju veliki potencijal, sve više Sandro Popović i Aleksandar Kaurin postaju uzdanice prve postave, imaće i golman Arman Beširević u drugom dijelu šampionata još veću minutažu – najavljuje Unčanin.

N.Đerić/A.Drakulić