cjb prijedor-dan otvorenih vrata 1Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor organizovao je danas Dan otvorenih vrata za učenike osnovnih škola u prostorijama Centra, a pokaznu vježbu u centru Prijedora, čime je okončano višednevno obilježavanje 4. aprila, Dana policije i 22. godišnjice postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Učenici osnovnih škola grada Prijedora upoznali su se s radom i opremom policijskih službenika, dok su pripadnici Jedinice za podršku predstavili lišenje slobode opasnog lica, alpinističko spuštanje sa objekata, vještine samoodbrane i tehniku upotrebe sredstava sile.

Građani su na Trgu majora Zorana Karlice danas mogli vidjeti policijsku opremu i nova službena vozila.

cjb prijedor-dan otvorenih vrata 2Načelnik CJB Prijedor Vojislav Pelkić rekao je novinarima da je u prvom kontingentu vozila MUP Republike Srpske CJB-u Prijedor rasporedio devet vozila, a da će u narednih mjesec do mjesec i po dana vozila stizati sukcesivno u organizacione jedinice, te će se tada znati konačan broj vozila koje će dobiti CJB Prijedor.

“Zasad je to devet vozila. Namjenski su raspoređena tako da je saobraćajna policija dobila tri, kriminalistička policija tri, jedinica za podršku dva i načelnik CJB jedno”, naveo je Pelkić.

CJB Prijedor ponovo je osnovan u novembru prošle godine.

SRNA
cjb prijedor-dan otvorenih vrata 3 cjb prijedor-dan otvorenih vrata 4 cjb prijedor-dan otvorenih vrata 5