magacin kabare-prijedor-plakatUdruženje za razvoj i promociju umjetničke djelatnosti “Magacin Kabare” iz Sarajeva predstaviće danas u Prijedoru projekat “Sit daun komičar”, koji su podržale Ambasada SAD i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo s ciljem da se za lica s invaliditetom poveća dostupnost ustanova kulture.

“Magacin Kabare” želi da u saradnji sa lokalnim udruženjima i lokalnim zajednicama učini ustanove kulture dostupnim za sve građane, ne samo kao gledaoce, već i izvođače.

Veliki broj kulturnih institucija djelimično je dostupan licima u invalidskim kolicima, odnosno dostupan im je samo prostor gledališta, dok im je pozornica u većini slučajeva nepristupačna.

U sklopu projekta “Sit daun komičar”, humoristični šou gostovao je u devet gradova u BiH gdje se putem nastupa jedinog stend-ap komičara u BiH u invalidskim kolicima Jasmina DŽemiđića ukazuje na poteškoće sa kojima se susreću lica s invaliditetom.

U Prijedoru će ova stend-ap komedija gostovati u kinu “Kozara” u 18.00 časova, prethodiće joj radionica za stend-ap u kinu “Kozara” u 15.00 časova, a ulaz za oba događaja je besplatan.

SRNA